Skypen met...

Skypen met de allereerste Stig: ‘Ze dachten dat ik Alesi was’

03 juni 2020 14:02 Aangepast: 03 juni 2020 14:26

Hij reed onder andere in de Formule 1 en de 24 uur van Le Mans, maar testte in het geheim ook tientallen auto’s als de allereerste Stig. In gesprek met Allard Kalff vertelt Perry McCarthy over het ontstaan van de mysterieuze geheime coureur van Top Gear en hoe zijn identiteit zelfs voor de werknemers van het autoprogramma zelf een groot mysterie bleef.

McCarthy kroop in de eerste twee seizoenen van Top Gear als eerste in de - destijds nog zwarte - overall van The Stig, de mysterieuze coureur die uiteindelijk uitgroeide tot een cultfiguur in de tv- en autowereld. In gesprek met Allard Kalff vertelt McCarthy hoe het idee voor The Stig ontstaan is en dat hij zelfs voor het oprijden van het Top Gear-terrein al zijn helm moest opzetten om zo zijn ware identiteit verborgen te houden.

Hilarische anekdotes

Naast zijn avonturen als The Stig heeft McCarthy ook talloze avonturen meegemaakt in de racerij, die allemaal gebundeld zijn in zijn boek 'Flat Out, Flat Broke'. Zo bestond zijn Formule 1-loopbaan uit welgeteld 13 rondjes en deed hij zich voor als Formule 1-kampioen James Hunt om aan sponsors te komen. Het financiële plaatje was tijdens de loopbaan van McCarthy namelijk nog wel eens een probleem: zo moest hij zelfs voor een ticketmaatschappij kaarten verkopen in ruil voor een hotelovernachtingen en een vliegticket naar Monaco, waar hij datzelfde weekend de Grand Prix zou rijden.

Benieuwd naar de hilarische verhalen van McCarthy? Beluister dan de gehele podcast in jouw favoriete podcast-app zoals Spotify of Apple Podcasts.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van