Formule 1

Organisatie GP Mexico houdt vast aan race op 1 november

02 juni 2020 19:00 Aangepast: 02 juni 2020 19:04

De Grand Prix van Mexico zal dit jaar gewoon op 1 november worden verreden. Zo is de overtuiging van de organisatie achter de race, die zegt dat er niet van de oorspronkelijke datum zal worden afgeweken.

De Formule 1 maakte vandaag de plannen bekend voor de eerste acht races van het seizoen, die tijdens de zomermaanden allemaal in Europa zullen worden verreden. De data voor de rest van het seizoen – dat volgens de koningsklasse nog altijd uit 15 tot 18 races zal bestaan – hoopt de sport binnenkort bekend te kunnen maken.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 bevestigt eerste deel vernieuwde racekalender

Voorlopig is de Italiaanse Grand Prix op 6 september dus de laatste race die officieel bevestigd is voor 2020. De organisatie van de Mexicaanse Grand Prix heeft gereageerd op de berichtgeving van de Formule 1 en laat weten dat er niet zal worden afgeweken van de oorspronkelijke datum voor het Mexicaanse Grand Prix-weekend, dat voor 30 oktober tot en met 1 november op de aanvankelijke kalender stond.

"We nemen de striktste hygiënemaatregelen om voor alle bezoekers van het Autodromo Hermanos Rodriguez een zo veilig mogelijke ervaring te kunnen garanderen", laat de promoter weten in een verklaring. "Daarvoor houden wij samen met de Formule 1, de FIA en de overheid van Mexico-Stad de wereldwijde situatie nauwlettend in de gaten."

Ook race zonder publiek een optie

De Formule 1 hoopt dat er later in het seizoen alsnog met publiek kan worden geracet. Mocht dat onverhoopt niet lukken stelt de organisatie van de Mexicaanse Grand Prix zich soepel op door een race zonder publiek ook als optie open te houden. De organisatie heeft al laten weten dat de toeschouwers in dat geval het aankoopbedrag van hun kaartje terug zullen krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Organisator GP Brazilië: race zal doorgaan mét publiek

GP Singapore onzeker

De organisatie van de Braziliaanse Grand Prix – die eind november op de aanvankelijke planning staat – liet maandag al weten optimistisch te zijn over het doorgaan van de race mét publiek op de oorspronkelijke datum. De Grand Prix van Singapore lijkt vooralsnog het grootste twijfelgeval voor de tweede seizoenshelft. De organisatie van de avondrace liet eerder al weten dat een race zonder publiek geen optie is. In dat geval lijken de eerder uitgestelde races in Azerbeidzjan of Sotsji de meest aannemelijke alternatieven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van