Formule 1

Formule 1 bevestigt eerste deel vernieuwde racekalender

02 juni 2020 11:05 Aangepast: 02 juni 2020 11:34

De Formule 1 heeft vandaag officieel de data bekendgemaakt voor de eerste acht races van 2020. Het seizoen moet op 5 juli van start gaan met de Grand Prix van Oostenrijk.

Nadat er ruim zeven maanden niet geracet zal zijn wil de Formule 1 begin juli de draad weer oppakken met een rondje Europa. Geheel in lijn der verwachting zal het seizoen worden afgetrapt met twee races op de Red Bull Ring, waar op 5 en 12 juli twee zondagen achter elkaar zal worden geracet.

Triple-headers

Het nieuwe seizoen begint meteen met een zogenaamde triple-header, aangezien de Formule 1 direct na het dubbele Grand Prix-weekend in Oostenrijk zal gaan racen op de Hungaroring.

Na een onderbreking van twee weekenden gaat het seizoen verder in augustus en staat de tweede triple-header op het programma. Op 2 en 9 augustus zal er geracet worden op het Britse circuit van Silverstone, waarna weer een week later in Barcelona de uitgestelde Grand Prix van Spanje zal worden georganiseerd.

Augustus wordt afgesloten met een race op het circuit van Spa-Francorchamps, waarna een week later – zoals eerder al werd verklapt door de burgemeester van Monza – de Italiaanse Grand Prix op het programma staat.

Ook F2 en F3 komen in actie

Alle acht de races zullen zonder publiek worden verreden terwijl er op de circuits uitgebreid maatregelen worden genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In het voorprogramma van de Formule 1 zullen de Formule 2 en de Formule 3 tijdens de dezelfde raceweekenden eveneens in actie komen.

Volledige schema volgt later

De Formule 1 maakt later de plannen bekend voor de rest van het seizoen, dat zich buiten Europa zal afspelen. De koningsklasse van de autosport mikt nog altijd op een seizoen met 15 tot 18 races.

"Ik ben blij dat we vandaag de kalender met de eerste acht races kunnen presenteren en kijk er naar uit om in de komende weken het volledige schema te presenteren," vertelt Formule 1 CEO Chase Carey. "Hoewel het seizoen zal starten zonder fans bij de races, hopen we dat de situatie de komende maanden dermate zal verbeteren dat we de fans alsnog mogen verwelkomen zodra het weer veilig is. We weten echter dat de terugkeer van de Formule 1 een welkome boost zal zijn voor sportliefhebbers over de hele wereld."

Eerste deel aangepaste F1-kalender 2020
Datum Land Circuit
3 - 5 juli Oostenrijk Red Bull Ring
10 - 12 juli Oostenrijk Red Bull Ring
17 - 19 juli Hongarije Hungaroring
31 juli - 2 augustus Groot-Brittannië Silverstone
7 - 9 augustus Groot-Brittannië Silverstone
14 - 16 augustus Spanje Barcelona
28 - 30 augustus België Spa-Francorchamps
4 - 6 september Italië Monza

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van