Formule 1

Formule 1-teams terug aan het werk na maandenlange shutdown

01 juni 2020 17:31 Aangepast: 01 juni 2020 17:39
Beeld © Alpha Tauri

De Formule 1-teams openen deze week weer hun fabrieken. Nadat ze 63 dagen verplicht het werk neer hebben moeten leggen, zijn een aantal Formule 1-teams vandaag weer aan de slag gegaan.

De Formule 1 stond halverwege maart in de startblokken voor het seizoen van 2020, maar nadat de Grand Prix van Australië op het allerlaatste moment werd afgeblazen moesten ook de F1-teams maandenlang het werk neerleggen. Om ruimte te creëren op de kalender werd de gebruikelijke zomerstop naar voren gehaald en moesten de teams vanwege de coronacrisis niet twee, maar negen weken verplicht het werk neerleggen.

Fabrieken weer open

Nadat vorige week een aantal motorafdelingen – waarvoor een kortere shutdown van kracht was – al hun deuren openden, hebben vandaag ook een flink aantal teams weer de draad opgepakt. Onder andere Mercedes, Renault en Alpha Tauri zijn vandaag weer aan de slag gegaan, andere teams volgen later deze week.

De Formule 1-teams zullen zich voorbereiden op de start van het uitgestelde seizoen, dat begin juli alsnog los moet barsten met twee races op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Helemaal als vanouds is het echter niet in de Formule 1-fabrieken: ook de F1-teams zullen namelijk moeten wennen aan 'het nieuwe normaal' en hebben dus tal van maatregelen moeten doorvoeren om verspreiding van het virus tegen te gaan.

I respect the distance

Het team van Alpha Tauri heeft iets meer tekst en uitleg gegeven over de maatregelen die na de heropening van de fabriek van kracht zullen zijn. Wie aankomt bij de fabriek in Faenza wordt er met speciale borden meteen aan herinnerd om zoveel afstand tot de collega's te bewaren. Om ze daarbij een handje te helpen zijn kantoren opnieuw ingericht, zijn speciale looproutes van kracht en wordt er in ploegverband nog altijd deels thuisgewerkt. Het personeel zal een mondkapje moeten dragen terwijl de boel uiteraard ook regelmatig zal worden ontsmet.

Voordat een werknemer aan de slag kan zal deze bij aankomst eerst in het bijzijn van een medisch specialist een serologische test ondergaan waarbij wat bloed zal worden afgenomen. Bij een negatieve uitkomst zal de werknemer het pand mogen betreden, bij twijfel zal er alsnog getest moeten worden op het coronavirus.

Een Alpha Tuari-werknemer wordt getest Een Alpha Tuari-werknemer wordt getest

Op naar de eerste race

Ook als de Formule 1 daadwerkelijk weer gaat racen zal het Formule 1-personeel te maken krijgen met een flink aantal maatregelen. Denk daarbij aan verplichte quarantaineperioden, een maximum aantal van 80 werknemers per team op het circuit en zullen de teams zoveel mogelijk van elkaar worden afgezonderd. Met al die maatregelen hoopt de Formule 1 begin juli weer te kunnen gaan racen en naast Europa ook buiten het Europese vasteland te kunnen racen. De plannen voor de gewijzigde kalender zullen naar verwachting binnenkort worden gepresenteerd.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Burgemeester Monza: GP Italië gaat door op 6 september

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van