Formule 1

Burgemeester Monza: GP Italië gaat door op 6 september

01 juni 2020 15:50 Aangepast: 01 juni 2020 15:54

De Grand Prix van Italië zal begin september gewoon op de oorspronkelijke datum worden verreden. Wel zullen de poorten op het historische circuit van Monza gesloten blijven voor het publiek. Zo verklapt Dario Allevi, de burgemeester van de Italiaanse stad.

Het noorden van Italië is als een van de brandhaarden van het coronavirus hard geraakt, maar toch zal er op 6 september gewoon met Formule 1-auto's worden geracet op het iconische circuit nabij Milaan.

"Hoewel veel circuits zich terug hebben moeten trekken vanwege de moeilijke gezondheidsomstandigheden, zal Monza er – zij het achter gesloten deuren – straks weer bij zijn", bevestigt burgemeester Dario Allevi in een update op zijn eigen Facebook-pagina. De Italiaan werd op de hoogte gebracht van het nieuws door Angelo Sticchi Damiani, de president van de Italiaanse autosportbond en tevens organisator van de Italiaanse Grand Prix.

Geen publiek, wel contractverlenging

Hoewel de tifosi dit jaar dus niet welkom zijn en het rechte stuk onder het iconische podium van Monza dit jaar na afloop van de race dus niet vol zal stromen met duizenden uitzinnige fans, had Allevi ook goed nieuws: het contract met de Formule 1 is namelijk met één jaar verlengd, waardoor de Grand Prix van Italië nog zeker tot en met 2025 deel zal uitmaken van de Formule 1-kalender.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Organisator GP Brazilië: race zal doorgaan mét publiek

Het doorgaan van de Italiaanse Grand Prix op 6 september is nog niet bevestigd door de Formule 1. Naar verwachting zal er binnenkort een officiële update volgen omtrent de nieuwe racekalender, met twee races in Oostenrijk begin juli als startpunt van het uitgestelde seizoen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van