Formule 1

Renault-teambaas: Alonso is een optie voor 2021

01 juni 2020 15:06 Aangepast: 01 juni 2020 15:11

Renault-teambaas Cyril Abiteboul sluit niet uit dat Fernando Alonso volgend jaar bij de Franse renstal terugkeert in de Formule 1. De tweevoudig Formule 1-kampioen is een van de kandidaten om komende winter Daniel Ricciardo op te volgen.

Alonso reed al twee keer eerder voor het team van Renault, waarvan zijn eerste periode veruit de meest succesvolle was. De Spanjaard pakte in 2005 en 2006 twee keer de wereldtitel tijdens de hoogtijdagen van de Franse renstal in de Formule 1.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Briatore: "Alonso klaar voor een Formule 1-comeback"

Voor 2021 moet Renault op zoek naar een nieuwe coureur, aangezien Daniel Ricciardo bij McLaren de naar Ferrari vertrekkende Carlos Sainz zal opvolgen. In gesprek met het Franse RMC werd teambaas Cyril Abiteboul gevraagd of ook Fernando Alonso tot het rijtje kandidaten behoort.

"We hebben een aantal opties", aldus Abiteboul. "Er zijn meerdere goede coureurs die beschikbaar zijn volgend jaar. De coureur die je noemde [Alonso] is een optie, maar er zijn er nog meer."

Renault neemt de tijd

Op een snel besluit van Renault hoeven we in ieder geval niet te rekenen: "We zullen uitgebreid de tijd nemen om na te denken over deze belangrijke beslissing. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje raar om voordat het seizoen begonnen is al te beslissen over een volgende coureur," wijst Abiteboul naar Ferrari en McLaren, die wel al gekozen hebben voor 2021. "Wij hebben ons een beetje losgeweekt van die beweging in de wetenschap dat er opties zullen zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Renault blijft ondanks grote ontslagronde in de Formule 1

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van