Formule 1

Organisator GP Brazilië: race zal doorgaan mét publiek

01 juni 2020 14:30 Aangepast: 01 juni 2020 14:40

De organisator van de Grand Prix van Brazilië gaat er vanuit dat de race in november gewoon door kan gaan. Ondanks het feit dat het land momenteel zwaar gebukt gaat onder het coronavirus, zou de race op Interlagos gewoon volgens planning met publiek kunnen worden verreden.

Brazilië heeft het op één na hoogste aantal coronagevallen ter wereld. Afgelopen zaterdag alleen al werden er nog 30.102 Brazilianen positief getest op het virus, wat het totale aantal besmettingen op 498.440 brengt. 28.834 Brazilianen zijn al overleden aan het virus.

Het epicentrum van het coronavirus in Brazilië is Sao Paulo, de grootste stad van Zuid-Amerika en tevens de thuishaven van de Braziliaanse Grand Prix. De stad met ruim 12 miljoen inwoners is zwaar getroffen door het coronavirus, maar desondanks zullen er vandaag na twee maanden weer de winkels worden geopend. De Formule 1-race staat vooralsnog pas op de planning voor 15 november. In Brazilië hebben ze dan ook goede hoop dat de Grand Prix gewoon zonder problemen kan doorgaan.

Voorbereidingen op schema

"De voorbereidingen voor de Braziliaanse Grand Prix liggen op schema." Vertelt organisator Tamas Rohonyi aan Forbes. "We zijn ervan overtuigd dat het beroemde circuit van Interlagos opnieuw het decor zal vormen van een fascinerende race. De race zal zonder problemen volgens de huidige overeenkomst kunnen worden verreden. We verwachten binnenkort de bevestiging van de FIA te krijgen voor de datum in november om met de kaartverkoop te kunnen starten."

Afgelopen jaar zagen 158.213 toeschouwers Max Verstappen de Braziliaanse Grand Prix winnen op het circuit van Interlagos. De Formule 1 werkt nog aan het opstellen van een alternatieve kalender met een seizoenstart in Oostenrijk begin juli. De eerste races in Europa zullen hoe dan ook zonder publiek worden verreden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

'Formule 1 krijgt groen licht voor races in Oostenrijk'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van