Formule 1

Williams kondigt nieuwe livery aan na breuk met titelsponsor

29 mei 2020 12:54 Aangepast: 29 mei 2020 13:01

De nieuwe livery die het Formule 1-team van Williams begin dit jaar presenteerde zal verdwijnen voordat er ook maar één race mee gereden is. Na de breuk met titelsponsor Rokit heeft het team aangekondigd dat de auto's een nieuwe look zullen krijgen.

Williams ging vorig jaar in zee met Rokit en voegde later ook nog de logo's van enkele zustermerken van haar titelsponsor toe aan haar livery. Voor 2020 presenteerde het team een gloednieuwe kleurstelling in de kleuren van Rokit, maar daar zal het geen enkele race mee gaan rijden.

Breuk

Williams maakte vandaag bekend dat het haar team in de etalage zet na een miljoenenverlies en dat tevens de samenwerking met Rokit per direct is beëindigd. Over de exacte reden voor de breuk is weinig bekend, maar volgens teambazin Claire Williams heeft de renstal zelf in ieder geval wel aan alle contractuele verplichtingen met Rokit voldaan.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Williams zet F1-team in de etalage na afhaken sponsor

Als gevolg van de breuk met Rokit zal het team nog voor de uitgestelde start van het seizoen een nieuwe livery voor de FW43 presenteren: "Uiteraard is de livery wel iets waar we naar moeten kijken", vertelt Williams. "Als we weer gaan racen – hopelijk in juli – zullen we een nieuwe kleurstelling presenteren voordat we het circuit op gaan."

De rood-wit-blauwe kleurstelling is dit jaar alleen gebruikt tijdens de wintertests in Barcelona. De renstal laat nog even in het midden of het nu terugkeert naar de traditionele wit/donkerblauwe Williams-kleuren uit het roemruchte verleden van de Britse renstal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van