Formule 1

Renault blijft ondanks grote ontslagronde in de Formule 1

29 mei 2020 12:07 Aangepast: 29 mei 2020 13:43

Autoconcern Renault heeft een flink pakket aan bezuinigingen aangekondigd, maar het Franse merk blijft wel actief in de Formule 1. Zo heeft CEO Clotilde Delbos vandaag bekendgemaakt.

Door de coronacrisis worden er wereldwijd veel minder auto's verkocht, wat ook bij Renault tot flinke verliezen heeft geleid. Het concern stond er ook voor de crisis al niet al te best voor en dus moet er flink gesneden worden in de kosten.

Bezuinigingen

De komende drie jaren wil Renault 2 miljard euro gaan bezuinigen en zal de totale productiecapaciteit worden teruggebracht van 4 naar 3,3 miljoen auto's per jaar. Het zal ten koste gaan van 14.600 banen, maar het merk blijft wel actief in de Formule 1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Renault snijdt hard in de kosten en schrapt bijna 15.000 banen

"Ik kan bevestigen dat we van plan zijn om in de Formule 1 te blijven", aldus Delbos. Vooral het aangekondigde budgetplafond heeft volgens haar bijgedragen aan dat besluit: "De nieuwe regels omtrent een budgetplafond zijn erg gunstig voor ons. We hoeven nu minder in deze discipline te investeren dan een aantal van onze concurrenten, die enorm veel geld investeren. We zitten nu in de Formule 1 en daar zullen we ook blijven."

De uitspraken van Delbos sluiten aan bij de eerder deze week gedane uitspraken van Formule 1-teambaas Cyril Abiteboul, die optimistisch is over de toekomst van zijn team.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Teambaas Abiteboul optimistisch over F1-toekomst Renault

Renault keerde in 2016 als fabrieksteam terug op de Formule 1-grid, maar had van 2010 tot en met 2013 wel al vier jaar op rij als motorleverancier een belangrijk aandeel in de wereldtitels van Red Bull. In 2018 was Renault achter de drie topteams 'best of the rest', maar afgelopen jaar zakte het team ten koste van McLaren naar de vijfde plek in het constructeurskampioenschap. Voor 2021 is het team nog op zoek naar een coureur, aangezien Daniel Ricciardo komende winter naar McLaren vertrekt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van