Formule 1

Williams zet F1-team in de etalage na afhaken sponsor

29 mei 2020 11:34 Aangepast: 29 mei 2020 13:03

De naam van Williams zou in de nabije toekomst mogelijk wel eens uit de Formule 1 kunnen verdwijnen. De renstal moet maatregelen nemen na een miljoenenverlies en het afhaken van de titelsponsor en staat open voor een gedeeltelijke of zelfs complete verkoop van het iconische team.

Het Formule 1-team werd in 1977 opgericht door Frank Williams en is met negen behaalde constructeurstitels één van de meest succesvolle teams uit de F1-historie. Vijf jaar geleden eindigde het team nog als derde in het kampioenschap, maar de afgelopen twee seizoenen stond de Britse renstal stijf achteraan.

Financieel en sportief barre tijden

De tegenvallende prestaties hebben geleid tot teruglopende inkomsten. Vorig jaar noteerde het team een verlies van 16,6 miljoen euro en kelderde de omzet van 130 miljoen pond naar 94 miljoen. Dit jaar beloven de cijfers nog slechter uit te pakken. Vanwege de coronacrisis wordt er al maanden niet geracet en zullen de inkomsten nog verder teruglopen. Daarnaast heeft het team ook per direct afscheid genomen van titelsponsor ROKIT, dat sinds vorig jaar verbonden was aan de Britse renstal.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Williams kondigt nieuwe livery aan na breuk met titelsponsor

Hoewel met name oprichter Frank Williams lang tegen een verkoop van het team was, moet de iconische renstal nu toch eieren voor haar geld kiezen. Vandaag is een koerswijziging aangekondigd, die inhoudt dat het team in feite in de etalage wordt gezet en dat geïnteresseerde kopers zich mogen melden.

Verschillende opties

"We denken na over alle mogelijke strategische opties", aldus CEO Mike O'Driscoll. "Daaronder, maar niet uitsluitend, overwegen we opties als het vinden van nieuw kapitaal, de verkoop van een minderheidsbelang of een meerderheidsbelang in het team, of zelfs het hele bedrijf."

Het Formule 1-team van Williams zou dus in zijn geheel verkocht kunnen worden en daarmee na ruim veertig jaar kunnen verdwijnen van de Formule 1-grid. Zover is het echter nog lang niet volgens de renstal. Het team laat weten dat er al gesprekken worden gevoerd met een aantal partijen, maar dat er in welke vorm dan ook nog geen bod is uitgebracht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van