Silk Way Rally

Streep door 2020-editie Silk Way Rally

28 mei 2020 14:52 Aangepast: 28 mei 2020 14:57

De tiende editie van de Silk Way Rally zal dit jaar niet doorgaan. Ruim een maand voordat de rally van start zou gaan in Rusland heeft de organisatie een streep gezet door de 2020-editie.

De Silk Way Rally werd in 2009 voor het eerst georganiseerd, maar de rally heeft in tien jaar tijd snel in populariteit en aanzien gewonnen. Zo wordt de rally door veel teams aangegrepen als een ideale test voor de Dakar Rally en behoort hij tot het wereldkampioenschap Cross-Country van zowel de FIM als de FIA.

Coronacrisis gooit roet in het eten

De tiende editie van de Silk Way Rally zou op 2 juli van start gaan in Moskou, waarna op 11 juli na acht etappes in het oosten van Rusland de eindstreep zou liggen in Kazan. Vanwege de coronacrisis en de ingevoerde maatregelen heeft de organisatie echter een streep moeten zetten door de editie van 2020.

"We hebben goed werk geleverd met de voorbereiding, maar deze beslissing moeten we accepteren", aldus Vladimir Chagin, zevenvoudig Dakar-winnaar bij de trucks en wedstrijdleider van de Silk Way Rally. "De gezondheid heeft vandaag de dag absolute prioriteit. Met alle onzekerheden die momenteel nog gelden is het onmogelijk om de voorbereidende werkzaamheden af te ronden en de rally te organiseren."

De Silk Way Rally werd vorig jaar bij de auto's gewonnen door Nasser Al-Attiyah. Sam Sunderland pakte de zege bij de motoren, terwijl Anton Shibalov namens Kamaz de sterkste was in de truckcategorie.

Dakar-voorbereiding wel nog op schema

Dakar-organisator ASO is wel nog volop bezig met de voorbereidingen voor de editie van 2021. Volgende maand zal de route worden gepresenteerd van de rally, die begin volgend jaar naar verwachting opnieuw geheel in Saudi-Arabië zal worden verreden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

ASO maakt volgende maand plannen voor Dakar 2021 bekend

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van