Formule 1

Definitief geen Formule 1 in Zandvoort in 2020

28 mei 2020 11:21 Aangepast: 28 mei 2020 15:10

De terugkeer van de Grand Prix van Nederland op de Formule 1-kalender zal definitief worden uitgesteld tot 2021. De organisatie van de Grand Prix in Zandvoort heeft vandaag bevestigd dat de race dit jaar niet meer plaats zal gaan vinden.

Vanwege het coronavirus kon de Dutch Grand Prix niet doorgaan op de aanvankelijke datum van 3 mei. De Formule 1 is druk in de weer met het opstellen van een alternatieve kalender voor 2020, maar al snel werd duidelijk dat de focus in Zandvoort werd verplaatst naar 2021. Vandaag heeft de organisatie officieel bevestigd dat de race dit jaar niet meer plaats zal vinden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Lammers twijfelt over Dutch GP in 2020: 'Moet je het nog wel willen?'

"We waren helemaal klaar voor deze eerste race en dat zijn we nog steeds", vertelt sportief directeur Jan Lammers. "Een ongelofelijke prestatie is geleverd met dank aan alle betrokken fans, bedrijven en overheden."

Nog even geduld

Het feit dat er dit jaar zonder publiek zou moeten worden geracet is de voornaamste reden om de race met een jaar uit te stellen: "De F1 heeft bij ons geïnventariseerd om zonder publiek de race dit jaar te laten plaatsvinden, maar we willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland", vervolgt Lammers. "We vragen iedereen nog even geduld te hebben. Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten."

Het is nog niet bekend wanneer de Grand Prix van Nederland in 2021 zal worden verreden. Tickets voor de 2020-editie zullen ook volgend jaar geldig zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van