24 uur van Le Mans

Verstappen en Norris samen in virtuele 24 uur van Le Mans

27 mei 2020 11:21 Aangepast: 27 mei 2020 11:26

Max Verstappen zal op 13 en 14 juni deel gaan nemen aan de virtuele 24 uur van Le Mans. De Nederlander zal onder andere een team gaan vormen met Formule 1-collega Lando Norris.

Als alternatief voor de naar september verplaatste 24 uur van Le Mans organiseren de ACO en het FIA WEC tijdens het aanvankelijke Le Mans-weekend een virtuele editie van de Franse autosportklassieker. In totaal zullen 50 auto's aan de start verschijnen op het virtuele Circuit de La Sarthe, verdeeld over twee klassen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Le Mans organiseert virtuele 24-uursrace op 13 & 14 juni

Afgelopen weekend werd de inschrijvingslijst al bekendgemaakt, met daarop onder andere de namen van Toyota, Porsche, Corvette en Team Penske. Deze week maken de deelnemende teams bekend met welke coureurs zij aan de start verschijnen van de race. Elk team zal minimaal al uit twee professionele coureurs moeten bestaan en mag verder worden aangevuld met simracers. Vandaag hebben ook de simspecialisten van Team Redline hun line-up aangekondigd, waar ook Redline-lid Max Verstappen deel van uitmaakt.

Sterrenline-up

Verstappen krijgt voor de virtuele 24 uur van Le Mans gezelschap van Formule 1-collega Lando Norris, die net als de Limburger zelf ook al volop actief is in het simracen. De Nederlandse simspecialist Atze Kerkhof en vijfvoudig wereldkampioen iRacing Greger Huttu maken de ijzersterke line-up van Team Redline compleet.

Team Redline zal uitkomen in de LMP2-klasse en het daarin tegen 29 andere teams opnemen in de strijd om de overallzege. In de GTE-klasse gaat 20 teams strijden om de overwinning. De race zal op 13 en 14 juni live te zien zijn via RTLGP.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Grote namen op deelnemerslijst virtuele 24u van Le Mans

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van