Coronacrisis

Reorganisatie bij McLaren: 1200 werknemers op straat

26 mei 2020 15:25 Aangepast: 26 mei 2020 15:40
De McLaren-fabriek in Woking

De Britse sportwagenfabrikant McLaren heeft een massaontslag aangekondigd als gevolg van de coronacrisis. Als onderdeel van een reorganisatie zullen 1200 banen verdwijnen en zullen ook 70 medewerkers van het Formule 1-team op straat komen te staan.

McLaren wordt hard getroffen door de coronacrisis. Het Britse concern ziet net als andere merken de autoverkoop hard teruglopen, terwijl ook alle Formule 1-activiteiten volledig stil zijn komen te liggen. Als gevolg moet de Britse fabrikant flink gaan snijden in de kosten en zullen 1200 van de 4000 banen verdwijnen.

McLaren stuurde enkele maanden geleden al als eerste Formule 1-team een deel van het personeel met verlof, terwijl het management en coureurs Carlos Sainz en Lando Norris een deel van hun salaris inleverden. Nu moet het Britse autoconcern opnieuw maatregelen nemen en is het ook het eerste Formule 1-team dat werknemers op straat zal moeten zetten. Van de ongeveer 800 medewerkers van het F1-team zullen er 70 hun baan kwijtraken.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

'McLaren ruziet over reddingsplan: racewagens al in onderpand'

"Tot onze grote spijt zal deze reorganisatie impact hebben op al onze medewerkers, vooral zij die hun baan verliezen", aldus McLaren-voorzitter Paul Walsh. "We hebben het geprobeerd te voorkomen door over het hele bedrijf al flink te snijden in de kosten maar we hebben nu geen andere keuze."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van