Aston Martin

AMG-topman Moers nieuwe CEO Aston Martin

26 mei 2020 12:16 Aangepast: 26 mei 2020 12:21

Andy Palmer vertrekt als CEO bij Aston Martin. De Brit wordt deze zomer vervangen door Tobias Moers, die voorheen de scepter zwaaide over Mercedes-AMG.

Het vertrek van Palmer hing al een tijdje in de lucht maar werd vanochtend officieel bekendgemaakt. Palmer stond sinds 2014 aan het roer van Aston Martin, maar wordt nu het slachtoffer van een reeks veranderingen in het management van de sportwagenfabrikant die in gang zijn gezet door Lawrence Stroll, de Canadese multimiljardair die eerder dit jaar flink investeerde in het Britse bedrijf.

Tobias Moers

Als opvolger van Palmer heeft Stroll niet geheel onverwachts Tobias Moers binnen weten te halen. De 53-jarige Duitser werkt al ruim 25 jaar bij het Daimler-concern en was sinds 2013 de CEO van Mercedes-AMG. Hij zal vanaf 1 augustus aan de slag gaan bij Aston Martin.

Met de aanstelling van Moers worden de lijntjes tussen Aston Martin en Mercedes nog korter. Zo gebruikt het Britse merk voor haar sportauto's onder andere al de 4.0-liter biturbo V8 van AMG. Ook in de Formule 1 wordt de band steeds inniger. Zo rijdt het team van Racing Point – dat eigendom is van Stroll en komende winter verder zal gaan onder de naam Aston Martin – ook in de Formule 1 al met Mercedes-motoren en heeft het team voor dit jaar zelfs vrijwel het gehele chassis van de Mercedes van afgelopen jaar gekopieerd.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Aston Martin officieel akkoord met Formule 1-rentree

Aston Martin verkeert al langer in financiële moeilijkheden. Met de investeringen en betrokkenheid van Lawrence Stroll hoopt de Britse sportwagenfabrikant de komende jaren het tij te keren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van