Formule 1

‘F1-teams met maximaal 80 werknemers naar races zonder publiek’

25 mei 2020 17:57 Aangepast: 25 mei 2020 18:17

Formule 1-teams mogen maximaal 80 werknemers op locatie hebben in de paddock voor races die achter gesloten deuren plaatsvinden. Zo blijkt uit plannen van de FIA die zijn ingezien door Racefans.

De Formule 1 hoopt begin juli weer te kunnen gaan racen, nadat de eerste tien races van het seizoen al zijn uitgesteld of afgelast. Het seizoen zal hoogstwaarschijnlijk van start gaan op de Oostenrijkse Red Bull Ring, waar twee races zonder publiek op de planning staan.

Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden zullen er echter flink wat voorzorgsmaatregelen worden genomen. Zo zullen werknemers in de paddock regelmatig worden getest, maar wordt het aantal aanwezigen ook zoveel mogelijk tot het minimum beperkt.

Volgens Racefans mag elk Formule 1-team 'slechts' met 80 teamleden aanwezig mogen zijn in de paddock. Daarvan mogen maximaal 60 werknemers zich bezighouden met het daadwerkelijk laten rijden van de auto's.

Meer dan 1.000 aanwezigen

Hoewel de Formule 1-races zeker aan het begin van het seizoen dus zonder publiek zullen worden verreden, zal er alsnog een grote groep mensen aanwezig zijn op het circuit om de races überhaupt mogelijk te kunnen maken. Het maximum aantal van 80 werknemers per team zorgt er namelijk voor dat alleen de Formule 1-teams al voor een aanwezigheid van 800 mensen zorgen. Het totaal aantal aanwezigen zal dus ruim boven de 1.000 komen te liggen zodra ook medewerkers van de FIA, de organisatie, marshals, bandenleverancier Pirelli, televisie, fotografen en eventuele journalisten worden meegeteld.

Het is nog niet bekend of ook de lagere klassen zoals de Formule 2 en de Formule 3 in actie zullen komen tijdens de Grand Prix-weekenden zonder publiek. Een dergelijk voorprogramma zou vanzelfsprekend tot nog meer aanwezigen in de paddock leiden, al wordt er volgens diverse geruchten ook gewerkt aan een plan voor doordeweekse races van de Formule 2 en Formule 3 op de circuits waar de Formule 1 dat weekend zal racen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Ministerie toetst nog coronaprotocol Formule 1-race Oostenrijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van