Formule 1

Ministerie toetst nog coronaprotocol Formule 1-race Oostenrijk

25 mei 2020 17:58 Aangepast: 25 mei 2020 18:16

Hoewel de Formule 1 de Grote Prijs van Oostenrijk op 5 juli heeft aangemerkt als de start van het seizoen in de koningsklasse, is er nog geen definitieve goedkeuring voor het doorgaan. Het ministerie van Volksgezondheid is nog druk bezig met de beoordeling van het veiligheidsprotocol.

"We zitten nog midden in het proces. We doen ons best daar tijdig een besluit over te nemen", zegt de Oostenrijkse gezondheidsminister Rudolf Anschober.

De Oostenrijkse autoriteiten zouden mogelijk dus nog een streep kunnen zetten door een seizoenstart in Spielberg. Een soortgelijk scenario gebeurde vorige week ook al in Groot-Brittannië, waar de Formule 1 geen uitzondering kreeg voor de quarantainemaatregelen van de Britse overheid. Daardoor kunnen de plannen voor twee races op het circuit van Silverstone in juli dus in de prullenbak, ook al hadden de Formule 1 en het circuit zelf eerder wel al een akkoord bereikt omtrent de plannen voor twee races achter gesloten deuren.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Tegenvaller voor F1: geen uitzondering op Brits quarantainebeleid

De Formule 1 is door de uitbraak van de coronapandemie volledig lamgelegd. De eerste tien Grands Prix van het jaar zijn geschrapt of uitgesteld, waaronder de Grote Prijs van Nederland in Zandvoort. De teams en hun coureurs kijken nu uit naar 5 juli, waar zonder publiek de race op de Red Bull Ring in Spielberg is gepland. De organisatie heeft op 14 mei bij het ministerie een veiligheidsplan ingediend met maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

‘F1-teams met maximaal 80 werknemers naar races zonder publiek’

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van