Formule 1

Teambaas Abiteboul optimistisch over F1-toekomst Renault

25 mei 2020 16:01 Aangepast: 25 mei 2020 16:38

Het voortbestaan van het Formule 1-team van Renault zou volgens de geruchten aan een zijden draadje hangen. Desondanks blikt teambaas Cyril Abiteboul met vertrouwen vooruit op de toekomst. Sterker nog, de Fransman denkt dat zijn team alleen maar sterker kan worden van de veranderingen die in de Formule 1 worden doorgevoerd.

Door de coronacrisis wordt ook het autoconcern van Renault financieel hard getroffen, wat in de zoektocht naar bezuinigingen mogelijk ook gevolgen kan hebben voor het Formule 1-team. De top van Renault twijfelde voor de coronacrisis namelijk al over een langer verblijf in de Formule 1, terwijl Renault komende winter ook nog eens haar enige klantenteam McLaren ziet overstappen naar Mercedes-motoren.

Ondanks de coronacrisis blijft Cyril Abiteboul echter optimistisch over de toekomst van zijn Formule 1-team. De Fransman haalt een hoopt vertrouwen uit de veranderingen die de komende jaren door zullen worden gevoerd in de Formule 1. Zo moet het afgesproken budgetplafond en overige kostenbesparende maatregelen het gat tussen de drie topteams en de overige teams kleiner maken, wat dus ook voordelig uit zal pakken voor Renault, dat al jaren tevergeefs de aansluiting probeert te vinden met de top drie.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1-teams stemmen in met lager budgetplafond en hervormingen

"We hebben te maken met een enorme crisis, dus het is moeilijk in te schatten wat hier echt het gevolg van gaat zijn", vertelt Abiteboul aan Autosport. "Maar alles wat er gebeurt, de betere verdeling van het prijzengeld, de lagere budgetlimiet – een bedrag waar wij al jaren op aandringen – zal waarschijnlijk heel goed zijn voor ons."

"Onze stem is eindelijk gehoord"

"Het budgetplafond ligt dicht bij het niveau waarop wij momenteel opereren. In mijn optiek is het een veel beter bedrijfsmodel. Als die vereiste in het verleden goed genoeg was voor een aantal fabrikanten om in te stappen, zal die morgen nog beter zijn. We hebben aangedrongen op het stoppen van de bizarre ontwikkelingsrace voor de motoren, het is echt krankzinnig hoeveel we daaraan uit hebben gegeven. Eindelijk gaat dat veranderen. Onze stem is eindelijk gehoord. Misschien vertegenwoordigt die stem wel het gezond verstand."

Autosport belangrijk onderdeel van Renault-DNA

De aangekondigde veranderingen in de Formule 1 zijn een goede ontwikkeling wat betreft een eventueel langer verblijf van Renault in de koningsklasse.

"We racen al sinds de jaren '70 in de Formule 1. We zijn loyaal geweest aan de sport en als we vooruitkijken is het belangrijk om trouw te blijven aan je roots, waar je vandaan komt. Niet alleen vanwege loyaliteit, maar ook omdat het iets betekent in het verhaal dat je aan de klanten brengt."

"We doen al decennialang mee en zijn van plan om dat ook nog heel lang te blijven doen"

"Motorsport heeft een unieke waarde en bijdrage," vervolgt Abiteboul. "We geloven er daarom dan ook in, net als we in een aantal andere marketingactiviteiten geloven. Alleen is dit een sport die op technologisch vlak heel belangrijk is. Dat is racen. Racen is emotie en Renault staat voor emotie. Het betekent dus allemaal heel erg veel voor ons. Daarom doen we al decennialang mee en zijn we van plan om dat ook nog heel lang te blijven doen."

"Je wilt een duidelijk verhaal vertellen aan je klanten waarom ze geïnteresseerd zouden moeten zijn in jouw product en niet in dat van de concurrent. Je historie en wat er in je DNA zit is tot op een bepaalde hoogte veel belangrijker dan al het andere."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Renault: geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van