Formule 1

Russell overklast concurrentie in virtuele GP Monaco

24 mei 2020 20:51 Aangepast: 24 mei 2020 20:57

George Russell heeft zondag voor de tweede keer op rij de virtuele Grand Prix van de Formule 1 op zijn naam geschreven. In de virtuele straten van Monaco domineerde de Brit de race van start tot finish en pakte hij opnieuw de overwinning voor het team van Williams.

Nadat hij twee weken geleden ook al de virtuele Grand Prix van Spanje op zijn naam had geschreven stond er ook vandaag weer geen maat op Russell. De Brit startte de race vanaf de tweede plek, maar wist na de start al snel buitenom af te rekenen met de van pole vertrokken Pietro Fittipaldi.

Gigantische voorsprong

Met zijn goede start had Russell al meteen de basis gelegd voor de overwinning. De Williams-rijder had vanaf dat moment namelijk de touwtjes in handen en maakte 39 rondjes geen enkele fout waardoor hij onbedreigd naar de overwinning kon rijden. Aan de finish had hij maar liefst 39 seconden voorsprong op de rest van het veld, wat nogmaals zijn dominantie onderstreepte.

Gutierrez rekent af met Leclerc

Met zijn foutloze optreden wist Russell de chaos in de straten van Monaco voor te blijven. Achter hem werd er namelijk fel gevochten om de troostprijzen. Mercedes-rijder Esteban Gutierrez kwam uiteindelijk als tweede aan de finish. De Mexicaan had in de slotfase af weten te rekenen met Charles Leclerc, die op eigen bodem genoegen moest nemen met de derde plek.

Alexander Albon stuurde zijn Red Bull als vierde over de finish voor de tweede Ferrari van Arthur Leclerc. De jongste van de Leclerc-broers werd halverwege de race opgehouden door Lando Norris, wat uiteindelijk leidde tot een aanrijding met de Brit. Norris kwam uiteindelijk wel nog als zevende aan de finish, achter de Haas van Pietro Fittipaldi.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van