Rendezvous

Leclerc scheurt door straten van Monaco voor beroemde remake

24 mei 2020 15:52 Aangepast: 24 mei 2020 16:31

Formule 1-coureur Charles Leclerc heeft vanochtend toch nog voor de geur van verbrand rubber gezorgd in het prinsdom van Monaco. Op de dag dat eigenlijk de Grand Prix van Monaco plaats had moeten vinden bootste de Monegask op eigen bodem de beruchte dollemansrit na uit Rendezvous.

Rendezvous is een korte film uit 1976 van regisseur Claude Lelouch. Destijds werd er met een Mercedes-Benz 450SE door de straten van Parijs gescheurd, een dollemansrit die al snel een cultstatus kreeg.

In tegenstelling tot het origineel – dat werd opgenomen zonder de toestemming van de autoriteiten – werden zondagochtend de straten van Monte-Carlo afgesloten voor een remake van de beroemde rit. Opnieuw geregisseerd door Lalouch was het deze keer echter Formule 1-coureur Charles Leclerc die in het bijzijn van Prins Albert van Monaco met een Ferrari SF90 Stradale door de beroemde straten scheurde.

De remake zal op 13 juni in première gaan. Enkele gelukkigen die zondagochtend getuige waren van de making-of deelden echter al de nodige beelden van de rit op sociale media.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van