24 uur van Le Mans

Grote namen op deelnemerslijst virtuele 24u van Le Mans

23 mei 2020 14:07 Aangepast: 27 mei 2020 11:14

De ACO heeft de deelnemerslijst gepresenteerd voor de virtuele 24 uur van Le Mans, die op 13 en 14 juni zal worden verreden. Tot de deelnemende teams behoren onder andere grote namen als Team Penske, maar ook fabrieksteams als Toyota, Porsche en Corvette.

Nu de 89e editie van de 24 uur van Le Mans is verplaatst naar het najaar, organiseren de ACO en het FIA World Endurance Championship in het aanvankelijke Le Mans-weekend van 13 en 14 juni een virtuele editie van de Franse autosportklassieker. Maar liefst 85 teams hebben zich aangemeld voor de virtuele 24 uur van Le Mans. Vandaag heeft de ACO bekendgemaakt welke 50 teams zijn uitgenodigd om het virtueel tegen elkaar op zullen nemen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Le Mans organiseert virtuele 24-uursrace op 13 & 14 juni

LMP2

De teams zullen tijdens de virtuele 24u van Le Mans onderverdeeld worden in twee categorieën: de LMP2- en de GTE-klasse. In de LMP2-klasse zullen onder andere Toyota en Rebellion de strijd met elkaar aangaan. Laatstgenoemde gaat de samenwerking aan met het Williams esports-team en verschijnt daardoor zelfs met vier auto’s aan de start.

Andere grote namen in de LMP2-klasse zijn onder andere het Amerikaanse Team Penske en ervaren simraceteams als Veloce Esports en Team Redline, waar ook Max Verstappen deel van uitmaakt. Verder behoren onder andere ook het Belgische WRT en het team van Fernando Alonso tot de deelnemende teams in de LMP2-klasse, die in totaal uit 30 auto’s zal bestaan.

GTE

In de GTE-klasse gaan 20 teams strijden om de overwinning en zijn onder andere de fabrieksteams van Porsche, Corvette en AF Corse Ferrari met meerdere auto’s van de partij. Ook bekende namen uit het WEC zoals Team Project 1 (waar Jeroen Bleekemolen en Larry ten Voorde voor racen), Dempsey-Proton Racing en Gulf Racing zijn van de partij.

Naast de 50 reeds bevestigde teams is er ook nog een reservelijst met 10 teams. De deelnemende coureurs zullen de komende weken bekend worden gemaakt. Elk team zal in ieder geval twee professionele rijders aan moeten leveren, waarna de rest van het team aangevuld mag worden met simracers. De race wordt verreden op simraceplatform rFactor2 en zal online 24 uur lang live te volgen zijn.

Klik hier om de volledige deelnemerslijst te bekijken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van