Formule 1

Tegenvaller voor F1: geen uitzondering op Brits quarantainebeleid

23 mei 2020 00:00 Aangepast: 23 mei 2020 01:38
Start van de Britse GP in 2019

Een flinke tegenvaller voor de Formule 1: de koningsklasse van de autosport krijgt geen uitzondering op het Britse quarantainebeleid omtrent het coronavirus. Daardoor komt niet alleen de Britse Grand Prix, maar ook de rest van het seizoen op losse schroeven te staan.

De Britse overheid stelt vanaf 8 juni voor alle reizigers uit het buitenland een verplichte quarantaineperiode van 14 dagen in om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Formule 1 hoopte op een uitzondering en met een strikt eigen coronabeleid de maatregelen te kunnen omzeilen, maar de sport heeft vrijdag te horen gekregen dat ook Formule 1-werknemers na aankomst in Groot-Brittannië verplicht 14 dagen in quarantaine moeten gaan.

Britse GP op losse schroeven

De maatregelen van de Britse overheid zetten een groot vraagteken bij het doorgaan van de Britse Grand Prix, die de Formule 1 halverwege juli op het circuit van Silverstone wilde organiseren. Eind juli of begin augustus hoopte de F1 op een tweede raceweekend zonder publiek op het Britse circuit, al lijkt dat door de coronamaatregelen onmogelijk geworden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 werkt aan racekalender met 19 races op 16 circuits

Vanwege de quarantaineperiode zou de Formule 1 volgens diverse geruchten al eerder in gesprek zijn gegaan met de Hockenheimring en de Hungaroring als mogelijke uitwijkmogelijkheid, maar de quarantainemaatregelen vormen niet alleen een gevaar voor de Britse Grand Prix. Omdat zeven van de tien Formule 1-teams in Groot-Brittannië zijn gevestigd vormen de Britse maatregelen ook een groot gevaar voor de rest van het Formule 1-seizoen. Toch blijven zowel de Formule 1 als de circuitbazen van Silverstone optimistisch.

Silverstone blijft optimistisch

"De regering onderkent het belang van onze sport", aldus circuitdirecteur Stuart Pringle tegenover Sky Sports F1. "Ik blijf zeer optimistisch over een goede afloop. Dit maakt het lastig, maar tot nu toe is het overleg met de autoriteiten goed geweest. We zetten de gesprekken voort in de hoop er ook deze keer uit te komen, uiteraard met als uitgangspunt dat het niet ten koste van de gezondheid van wie dan ook mag gaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van