Alleen op het scherm

Mazda onthult heerlijke RX-Vision GT3 Concept

22 mei 2020 14:22 Aangepast: 22 mei 2020 14:29

De Mazda RX-Vision die in 2015 aan de wereld werd voorgesteld heeft een sportief broertje gekregen: het Japanse merk heeft een GT3-versie van de bloedmooie coupé onthuld, waarmee vanaf vandaag digitaal kan worden geracet.

Mazda slaagde er in 1967 in om een auto met wankelmotor op de markt te brengen, waarna het met het bijzondere concept in 1991 met de 787B de overwinning wist te pakken in de 24 uur van Le Mans. In 2015 toonde het Japanse automerk op de Tokyo Motor Show de Mazda RX-Vision aan het publiek als voorbode van een nieuwe sportauto met wankelmotor.

Hoewel Mazda veel lof ontving voor de bloedmooie coupé kreeg de auto geen concreet vervolg. In de digitale wereld wordt het model nu wel nieuw leven ingeblazen met de RX-Vision GT3 Concept: een razendsnelle GT3-racer, uiteraard aangedreven door een wankelmotor van Mazda's nieuwe SKYACTIV-R-concept.

Mazda viert 100-jarig bestaan

De GT3-racer bestaat helaas alleen op een scherm in de populaire Gran Turismo-game. Mazda viert ermee haar 100-jarig bestaan en wil tevens laten zien waartoe het merk in staat is als de RX-Vision wordt omgetoverd tot een GT3-racer.

De RX-Vision GT3 is uiteraard uitgerust met een enorme achtervleugel en flink uitgebouwde wielkasten. Ook de splitter, de opvallende kieuwen achter de wielen en de diffusor aan de achterzijde dragen bij aan het 'racy' uiterlijk van de digitale GT3-concept. De makers hebben de auto uitgerust met een vermogen van 570 pk op de achterwielen. Meer dan genoeg om de 1250 kg aan gewicht in een behoorlijke rondetijd over het circuit te jagen.

De Mazda GT3 kan helaas alleen gespeeld worden in Gran Turismo Sport. Liefhebbers die het spel voor de Playstation niet in huis hebben zullen het moeten doen met onderstaande plaatjes, wat ook bepaald geen straf is…

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van