Dakar Rally

ASO maakt volgende maand plannen voor Dakar 2021 bekend

20 mei 2020 18:15 Aangepast: 20 mei 2020 18:20

De ASO maakt volgende maand de plannen voor de Dakar Rally van 2021 bekend. Op 11 juni wordt door de Franse organisator onder andere de route voor de 42e editie van de woestijnrally gepresenteerd.

Ondanks de coronacrisis en het feit dat er wereldwijd tal van evenementen worden afgelast, is de ASO volop bezig met de voorbereidingen voor de komende Dakar Rally, die traditioneel in januari moet worden verreden.

Route en nieuwe klasse

Op donderdag 11 juni zal de Franse organisatie het parcours voor de editie van 2021 presenteren, terwijl er ook de nodige noviteiten en veranderingen in het sportief reglement bekend zullen worden gemaakt. Verder heeft de ASO alvast verklapt dat er ook een nieuwe klasse zal worden gepresenteerd, naast de vijf reeds bestaande categorieën voor motoren, quads, SSV's, auto's en trucks.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Firemen Dakarteam met IVECO naar Dakar 2021

De Dakar Rally begon in januari in Saoedi-Arabië aan haar derde hoofdstuk, nadat de meest beroemde woestijnrally ter wereld eerder ook al in Afrika en Zuid-Amerika werd verreden. Voor de editie van 2021 zal Saoedi-Arabië naar verwachting opnieuw het enige gastland zijn. De ASO sprak eerder al de ambitie uit om in 2021 ook uit te wijken naar buurlanden als Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten. Vanwege de coronacrisis wordt dat plan vermoedelijk een of meerdere jaren vooruit geschoven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van