Formule 1

Britse Grands Prix onzeker door quarantaineplannen

19 mei 2020 11:43 Aangepast: 19 mei 2020 15:03

De door de Britse regering aangekondigde quarantaineplannen kunnen tot gevolg hebben dat de Grands Prix in de Formule 1 op Silverstone niet door kunnen gaan en er duizenden aan de sport gerelateerde banen op het spel staan. Dat zegt de organisatie van de Formule 1 die na de herstart van het seizoen begin juli in Oostenrijk twee races in Groot-Brittannië heeft gepland. Het gaat vanwege de coronacrisis om races zonder toeschouwers.

De Britse regering heeft gezegd een veertiendaagse quarantaine te willen invoeren voor de meeste mensen die het land binnenkomen de komende weken. Daarmee wil het Verenigd Koninkrijk een tweede piek in de coronabesmettingen tegengaan. "Zo'n quarantaine zou het onmogelijk maken om de Grote Prijs van Groot-Brittannië te houden dit jaar", zei een woordvoerder van de Formule 1.

'Duizenden banen staan op het spel'

De Formule 1 hoopt dat het vanwege de voorzorgsmaatregelen die de sport zelf al neemt de veertiendaagse quarantaineperiode kan ontlopen, maar het lijkt erop dat de Britse autoriteiten geen uitzondering willen maken voor de koningsklasse van de autosport. Daarmee komt niet alleen het doorgaan van de races op Silverstone in gevaar, maar komt de volledige alternatieve F1-kalender voor 2020 op  losse schroeven te staan aangezien zeven van de tien Formule 1-teams in Engeland hun thuisbasis hebben gevestigd.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 werkt aan racekalender met 19 races op 16 circuits

"Dit heeft een enorme impact voor tienduizenden banen die gelinkt zijn aan de Formule 1 en toeleveringsbedrijven," aldus de Formule 1. "Om topsport weer op tv te krijgen zullen er uitzonderingen gemaakt moeten worden."

Hockenheim in beeld als vervanger

De Formule 1 bereikte eerder al een akkoord met het circuit van Silverstone zelf over het organiseren van twee races zonder publiek. Nu een race in Groot-Brittannië onmogelijk lijkt ligt er een plan op tafel om uit te wijken naar Duitsland. De Formule 1 is namelijk al langer in gesprek met de circuitbazen van de Duitse Hockenheimring, dat aanvankelijk niet eens op de F1-kalender van 2020 stond.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hockenheim bevestigt gesprekken over mogelijke F1-race in 2020

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van