Formule 1

Racing Point houdt ook in 2021 vast aan Stroll en Perez

18 mei 2020 15:23 Aangepast: 18 mei 2020 15:45

De situatie op de Formule 1-rijdersmarkt is sinds vorige week volop in ontwikkeling, maar bij het team van Racing Point hoeven we voorlopig geen veranderingen te verwachten. Teambaas Otmar Szafnauer bevestigt dat het team ook volgend jaar vasthoudt aan Lance Stroll en Sergio Perez.

Hoewel het F1-team van Racing Point volgend jaar verdergaat als Aston Martin, zal de rijdersline-up van het team onveranderd blijven. Een al te grote verrassing is dat nieuws niet: Sergio Perez verlengde eerder al zijn contract tot eind 2022, terwijl de vader van Lance Stroll de eigenaar is van het team. Ondanks het feit dat een viervoudig wereldkampioen als Sebastian Vettel nu nog zonder contract zit, hoeven we ook volgend jaar dus geen verandering te verwachten bij het team.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hoe eindigt de stoelendans in de Formule 1?

"Het is wel een beetje gek", vertelt teambaas Otmar Szafnauer in gesprek met Radio-Canada Sports. "Het Silly Season voor 2021 is al begonnen terwijl we dit jaar nog geen enkele race hebben gereden. Het klopt dat er meerdere racewinnaars en zelfs wereldkampioenen op de markt zijn. Het is een interessante gedachte, maar we gaan liever voor het beste van de coureurs die we nu al in huis hebben. Als wij ze het beste materiaal geven kunnen zij ook races winnen en mogelijk wereldkampioen worden."

Kwalificaties Stroll moeten beter

Waar Perez dus al zeker was van een verbintenis tot eind 2022 bevestigt Szafnauer dat Stroll dus ook nog zeker tot eind volgend jaar voor het team uit Silverstone rijdt. Hoewel de Canadees 'het zoontje van de baas' is, betekent dat volgens Szafnauer echter nog niet dat de 21-jarige coureur zomaar zeker is van een stoeltje.

Vooral de prestaties in de kwalificatie van Stroll zullen beter moeten wil hij zeker zijn van een langere toekomst bij het team, dat torenhoge ambities heeft voor de toekomst. Met de RP20 – een kopie van de Mercedes van afgelopen jaar waarmee Racing Point indruk maakte tijdens de wintertests in Barcelona – moet Stroll dit jaar echter al vaker voorin mee kunnen strijden.

"Als je snel bent in Barcelona, ben je bijna overal snel," vervolgt Szafnauer. "Als je Lance een goede auto geeft kan hij zelf ook sterker worden. We lijken deze winter een goede auto te hebben gebouwd waarmee Lance denk ik ook in de kwalificatie beter moet kunnen presteren."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Aston Martin officieel akkoord met Formule 1-rentree

"Als Lance hoger op de grid staat zal hij ook vaker kunnen vechten om de punten. Hij heeft al vaker laten ziet dat hij geweldige races kan rijden, vooral bij de start doet hij het erg goed. Als je echter zover naar achteren moet beginnen is het ook makkelijk om achter andere rijders klem te komen zitten en in de problemen te komen. Ik denk dat die problemen dit jaar en volgend seizoen niet meer voor zullen komen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van