Formule 1

Briatore: "Alonso klaar voor een Formule 1-comeback"

18 mei 2020 14:27 Aangepast: 18 mei 2020 14:34
Briatore en Alonso op de F1-grid in Abu Dhabi

Fernando Alonso is na een jaartje buiten de Formule 1 klaar voor een rentree in de koningsklasse van de autosport. Zo denkt zijn manager Flavio Briatore, die daarmee de geruchten voedt dat Alonso volgend jaar mogelijk zijn comeback maakt bij Renault.

Alonso liet de Formule 1 eind 2018 achter zich en besloot het afgelopen jaar zijn horizon te verbreden. Zo werd de Spanjaard vorig jaar kampioen in het World Endurance Championship, won hij voor een tweede keer de 24 uur van Le Mans en pakte hij samen met Renger van der Zande als één van zijn teamgenoten ook de overwinning in de 24 uur van Daytona. Nadat hij er niet in wist te slagen om zich te kwalificeren voor een tweede deelname aan de Indy 500 richtte Alonso zich op de rally raid en nam hij afgelopen januari met Toyota voor het eerst deel aan de Dakar Rally.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Alonso: 'Dakar is de zwaarste race in de autosport'

In augustus wil Alonso opnieuw gaan deelnemen aan de Indianapolis 500, maar voor de rest zijn de toekomstplannen van de Spanjaard nog onbekend Alonso wordt inmiddels dan ook veelvuldig gelinkt aan een terugkeer in de Formule 1 volgend jaar bij het team van Renault, waar hij in dat geval de naar McLaren vertrekkende Daniel Ricciardo zou vervangen.

'Jaartje ertussenuit heeft hem goed gedaan'

Volgens Alonso's manager Flavio Briatore – zelf voormalig teambaas van het F1-team van Renault – zou een terugkeer Alonso ook goed doen.

"Fernando is gemotiveerd", vertelt Briatore aan Gazzetta dello Sport. "Een jaartje buiten de Formule 1 heeft hem goed gedaan. Hij heeft zichzelf gedetoxt en ik zie dat hij kalmer is geworden. Hij is klaar om terug te keren."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Leupen: ‘Alonso las als enige het hele handboek van de auto'

Renault zelf zou een terugkeer van Alonso waarschijnlijk maar wat graag toejuichen. De Spanjaard pakte bij de Franse renstal in 2005 en 2006 zijn enige twee wereldtitels. Daarnaast zou de ervaren Alonso een goed team kunnen vormen met de talentvolle maar nog relatief onervaren Esteban Ocon, die dit jaar bij Renault na een seizoen aan de zijlijn terugkeert op de Formule 1-grid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van