Virtual Le Mans

Le Mans organiseert virtuele 24-uursrace op 13 & 14 juni

15 mei 2020 18:15 Aangepast: 15 mei 2020 18:23

De organisatoren van de 24 uur van Le Mans organiseren volgende maand alsnog een 24-uursrace op een virtueel Circuit de La Sarthe. In het weekend van 13 en 14 juni zullen professionele coureurs en simracers het 24 uur lang tegen elkaar gaan opnemen.

De 24 uur van Le Mans had aanvankelijk op 13 en 14 juni plaats moeten vinden, maar vanwege het coronavirus is de 88e editie van de race verplaatst naar het weekend van 19 en 20 september. Toch kunnen de fans thuis volgende maand alsnog genieten van een 24-uursrace op het legendarische Franse asfalt.

Coureurs en simracers

Le Mans-organisator ACO heeft vandaag bekendgemaakt dat het op 13 en 14 juni een virtueel alternatief voor de 24 uur van Le Mans zal organiseren. In rFactor2 zullen maximaal 50 teams 24 uur lang de strijd met elkaar aangaan. De teams moeten bestaan uit vier rijders, waarvan minimaal twee rijders professioneel coureur moeten zijn. De rest van het team wordt aangevuld met simracers. Elke rijder moet minimaal vier en maximaal zeven uur van de race voor zijn rekening nemen. Teams hebben de keuze uit LMP2- en GTE-bolides, waarmee er dus in twee klassen getreden kan worden om de overwinning.

De rijders krijgen tijdens de race net als in het echt te maken met wisselende weersomstandigheden. Uiteraard zal het in de avonduren ook op het virtuele Circuit de La Sarthe donker zijn.

De 24-uursrace is op 13 en 14 juni online te volgen via een livestream, waar presentatoren en 'pitreporters' verslag zullen doen van de actie. De deelnemende teams en coureurs zullen de komende tijd bekend worden gemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van