Formule 1

Renault-teambaas Abiteboul reageert venijnig op vertrek Ricciardo

14 mei 2020 15:32 Aangepast: 14 mei 2020 15:38

Renault-teambaas Cyril Abiteboul lijkt niet blij te zijn met het vertrek van Daniel Ricciardo naar het team van McLaren volgend jaar. In een reactie op de overstap van de Australiër onderstreept de teambaas dat, juist nu, eenheid en inzet van grote waarde zijn.

Ricciardo besloot halverwege 2018 het avontuur aan te gaan door een contractverlenging bij Red Bull af te slaan en zijn handtekening te zetten onder een contract bij Renault. De deal legde Ricciardo financieel geen windeieren, maar sportieve prestaties bleven vorig jaar uit.

Renault was recentelijk nog in onderhandeling met Ricciardo over een nieuw contract, maar nog voordat er ook maat een meter is geracet dit seizoen heeft de Australiër al besloten om zijn heil volgend jaar ergens anders te zoeken. Ricciardo maakt de overstap naar Renaults directe concurrent McLaren, waar hij de naar Ferrari vertrekkende Carlos Sainz op zal volgen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Ricciardo in 2021 teamgenoot van Norris bij McLaren

Het vertrek van Ricciardo lijkt als een verrassing te komen voor het team van Renault, dat Ricciardo als één van de belangrijke spelers zag om het Franse fabrieksteam terug naar de top te helpen.

Wederzijds vertrouwen, eenheid en inzet

"In de ongekende context van het 2020-seizoen zijn de gesprekken met Daniel Ricciardo omtrent het verlengen van zijn contract niet succesvol gebleken", luidt een verklaring van Renault. Teambaas Cyril Abiteboul laat vervolgens in een reactie de naam van Ricciardo niet vallen, maar de Fransman lijkt wel een steek onder water uit te delen aan de Australiër door juist in deze tijd het belang van loyaliteit te onderstrepen.

"In onze sport, zeker in deze buitengewone situatie, zijn wederzijds vertrouwen, eenheid en inzet meer dan ooit cruciale waarden voor een fabrieksteam," aldus Abiteboul, die ondanks het aangekondigde vertrek van Ricciardo strijdvaardig blijft: "Ik heb er het volste vertrouwen in dat we in 2020 nog meer kunnen bereiken samen. Onze ambities en de strategie van het team blijven ongewijzigd."

Nieuwe tegenvaller voor F1-team Renault

De overstap van Ricciardo naar McLaren is extra pijnlijk voor Renault, aangezien beide teams afgelopen jaar elkaars grote concurrenten waren in de strijd om de vierde plek achter de drie grote topteams. Daarnaast zal McLaren deze winter ook al afscheid nemen van Renault als motorleverancier en kiest het volgend jaar voor de krachtbron van Mercedes. Renault zal daardoor als enige motorfabrikant alleen het eigen fabrieksteam van motoren voorzien in 2021.

Wie volgend jaar bij Renault de opvolger wordt van Ricciardo is nog niet bekend, al lijken de opties volgens de geruchten eindeloos voor de Franse fabrikant. Zo zou de bij Ferrari vertrekkende Sebastian Vettel al een Renault-aanbod op zak hebben, maar wordt ook een terugkeer van Fernando Alonso niet uitgesloten. Esteban Ocon, die voor 2020 de voorkeur kreeg boven Nico Hülkenberg, heeft in ieder geval wel al een Renault-contract op zak voor 2021.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van