Formule 1

Mercedes sluit komst Vettel niet uit: 'We moeten het overwegen'

12 mei 2020 19:09 Aangepast: 12 mei 2020 19:15

Het Formule 1-team van Mercedes moet overwegen of Sebastian Vettel een optie is voor de renstal in 2021. Zo vindt teambaas Toto Wolff, die daarmee reageert op het aangekondigde vertrek van de Duitser bij Ferrari.

Ferrari bevestigde eerder vandaag dat het contract van de viervoudig wereldkampioen niet zal worden verlengd, waardoor Vettel aan het einde van dit jaar vrij is om te gaan en staan waar hij wil. De kans bestaat dat de 32-jarige Duitser zijn Formule 1-helm aan de wilgen hangt, maar volgens de geruchten zou hij ook al aanbiedingen van Renault en McLaren op zak hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Officieel: Vettel en Ferrari na 2020 uit elkaar

Om jacht te maken op een vijfde wereldtitel lijkt een overstap naar Mercedes op korte termijn de enige reële optie voor Vettel. De Brits/Duitse renstal heeft momenteel nog Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in dienst, maar net als Vettel lopen ook de contracten van allebei de Mercedes-rijders aan het einde van dit seizoen af. In hoeverre er met beide rijders al wordt onderhandeld over een nieuw contract is onbekend, maar volgens Wolff schijnt de plotselinge beschikbaarheid van Vettel wel een nieuw licht op de zaak.

'Vettel een aanwinst voor elk team'

"Sebastian is een fantastische coureur en een geweldige persoonlijkheid. Hij zou een aanwinst zijn voor elk Formule 1-team", aldus Wolff. "Kijkende naar de toekomst zijn we allereerst trouw aan onze huidige coureurs, maar we moeten deze ontwikkeling natuurlijk wel in overweging nemen."

Stoelendans

Het vertrek van Vettel leidt mogelijk tot een stoelendans in de Formule 1 waar ook de beide Mercedes-rijders deel van uit kunnen maken. Hamilton zelf wordt bijvoorbeeld al langer in verband gebracht met een avontuur bij Ferrari, maar de Britse wereldkampioen heeft al vaker aangegeven dat hij graag tot aan zijn pensioen bij het team wil blijven waarmee hij de laatste zes jaar vijf keer kampioen is geworden. Valtteri Bottas komt in weinig lijstjes voor wat betreft de opvolging van Vettel, maar de Fin zou een geschikte tweede rijder zijn voor Ferrari naast Charles Leclerc. Mercedes-junior George Russell zou in dat geval vanuit Williams kunnen promoveren naar het fabrieksteam

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Analyse: de meest logische opvolger van Vettel bij Ferrari

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van