24 uur van Le Mans

Corvette ziet af van deelname aan 24 uur van Le Mans

11 mei 2020 18:55 Aangepast: 11 mei 2020 19:03

Corvette Racing zal dit jaar voor het eerst in 20 jaar niet gaan deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Het Amerikaanse merk trekt vanwege de onzekerheid omtrent het coronavirus haar beide GTE Pro-bolides terug voor de Franse autosportklassieker.

Corvette zou met twee gloednieuwe C8.R's gaan strijden om de overwinning in de GTE Pro-klasse, maar het door Pratt & Miller gerunde team heeft organisator ACO afgelopen weekend op de hoogte gesteld van het besluit om in september niet af te reizen naar het Circuit de La Sarthe.

Logistieke nachtmerrie

De 24 uur van Le Mans wordt traditioneel verreden in juni, maar vanwege de coronacrisis werd deze eerder al verplaatst naar het weekend van 19 en 20 september. Ook die nieuwe datum blijkt voor veel teams echter een onmogelijke opgave te zijn. Vooral voor Amerikaanse teams die ook uitkomen in het IMSA-kampioenschap blijkt een deelname aan de 24-uursrace logistiek onmogelijk te combineren met het IMSA-programma. Zo moeten Amerikaanse teams volgens de huidige coronamaatregelen bijvoorbeeld eerst twee weken verplicht in quarantaine na aankomst in Frankrijk, waarna zij na de race bij terugkomst in Amerika opnieuw twee weken in quarantaine moeten.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Porsche trekt twee GTE's terug voor Le Mans

De coronamaatregelen zorgden er vorige week al voor dat ook Porsche haar twee GTE Pro-bolides die uitkomen in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap al terug moest trekken voor Le Mans. Met de bevestiging dat ook Corvette zich terugtrekt blijven er daardoor nog maar zeven auto's over in de GTE Pro-klasse, al is het nog maar de vraag of het eveneens Amerikaanse Risi Competizione wel met haar Ferrari zal deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Ook de deelname van overige Amerikaanse teams in de LMP2 en GTE AM-klasse is nog onzeker.

Pech voor Nick Catsburg

Nick Catsburg was één van de zes rijders die namens Corvette zou gaan deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. De Nederlander lijkt de race dit jaar dus te moeten missen, mocht de 88e Le Mans-editie daadwerkelijk doorgaan in september.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van