Formule 1

Special | Een wandeling door de carrière van Michael Schumacher

10 mei 2020 12:17 Aangepast: 10 mei 2020 13:38

Op deze zondag zou in Barcelona de Grand Prix van Spanje worden verreden. De race werd maar liefst zes keer gewonnen door Michael Schumacher, die daarmee de recordhouder is op het Catalaanse asfalt. Het is één van de vele records die de Duitser gedurende zijn indrukwekkende autosportloopbaan bij elkaar heeft gereden. RTL GP gaat vandaag terug in de tijd en blikt met Allard Kalff en Kees van de Grint terug op de imposante carrière van de Duitser.

Nu er vanwege het coronavirus niet wordt geracet is RTL GP het archief ingedoken en teruggegaan naar 2018, het jaar dat in Keulen de Michael Schumacher Private Collection werd geopend: een indrukwekkende verzameling (Formule 1-)auto’s, helmen, overalls, trofeeën en overige memorabilia die het verhaal van Schumachers autosportloopbaan vertellen.

Vierdelige serie

Eind 2018 nam RTL GP Slipstream een kijkje in Keulen voor een vierdelige serie over de carrière van de nog altijd meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden. Allard Kalff en Kees van de Grint – de man die als bandenexpert van Bridgestone jarenlang heeft bijgedragen aan de successen van Schumacher bij Ferrari – wandelen ruim een uur lang samen door de carrière van Schumacher en vertellen de mooiste anekdotes. Van zijn beginjaren in de karts en zijn debuut in de Formule 1, tot zijn eerste F1-wereldtitel met Benetton en zijn gloriejaren bij Ferrari.

Bekijk hieronder de vierdelige serie!

Deel 1: het autosportdebuut van Schumacher

Deel 2: de roemruchte beginjaren in de Formule 1

Deel 3: de succesjaren van Schumacher bij Ferrari

Deel 4: de laatste jaren in de Formule 1

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van