Dakar Rally

Firemen Dakarteam met IVECO naar Dakar 2021

09 mei 2020 20:30 Aangepast: 10 mei 2020 13:44

Powerstar gaan deelnemen aan de Dakar Rally van 2021. Het team van Richard de Groot heeft zaterdag de sleutels gekregen van één van de zogenaamde Torpedo's van Team De Rooy.

Voor de Dakar Rally van 2020 had het Hillegoms Firemen Dakarteam de vertrouwde DAF ingeruild voor een Renault-truck van het Tsjechische MKR. Dit jaar wisselt het team opnieuw van racetruck en klimt het met de IVECO Powerstar van Team De Rooy wederom een stapje hoger op de ladder.

De in 2017 opgebouwde Torpedo is voorzien van een onafhankelijke wielophanging, een concept dat door Team De Rooy uitgebreid is ontwikkeld en getest. Het is echter ook de enige onafhankelijk geveerde truck van het team. Een Dakar-deelname met twee type trucks brengt een hoop logistieke problemen met zich mee, dus besloot het team de truck te koop te zetten. Zaterdag werden bij de werkplaats in Son de sleutels overhandigd aan de gelukkige nieuwe eigenaar.

'Je stapt eigenlijk in een Ferrari'

"Dit is top of the bill", laat een trotse De Groot weten aan RTL GP. "De Rooy is al dertig jaar met deze sport bezig, ook al zou ik nog niet met deze truck gereden hebben, dan weet je gewoon uit ervaring dat het goed zit." Naast de onafhankelijke vering is ook 'de neus' nog even wennen voor De Groot, maar de eerste indruk is positief: "Ik had verwacht dat het zicht veel slechter zou zijn. Het is allemaal zo goed doorontwikkeld, je stapt eigenlijk meteen in een Ferrari."

Bekijk hieronder de beelden van de overdracht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van