24 uur van Le Mans

Porsche trekt twee GTE's terug voor Le Mans

08 mei 2020 18:56 Aangepast: 18 juni 2020 12:00
De twee Porsches eerder dit jaar in Daytona

Porsche zal in september tijdens de 24 uur van Le Mans niet met vier, maar met twee GTE-bolides uitkomen in de GTE Pro-klasse. Het merk heeft vanwege de coronacrisis de twee in Amerika actieve Porsches van de deelnemerslijst moeten halen.

Porsche had zich aanvankelijk met vier fabrieksauto's ingeschreven voor de 24 uur van Le Mans. Naast de twee automatisch ingeschreven 911 GTE's uit het World Endurance Championship, waren ook de twee fabrieksauto's die in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap actief zijn ingeschreven voor de Franse autosportklassieker. Vanwege de coronacrisis heeft het Duitse merk de twee in Amerika actieve Porsches echter terug moeten trekken voor de race die voor 19 en 20 september op de kalender staat.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Porsche bevestigt interesse in LMdh-project

Financiële en logistieke redenen

"Het was geen eenvoudige beslissing, maar net als elke autofabrikant verkeert ook Porsche in zwaar weer", bevestigt een woordvoerder van Porsche aan Sportscar365. "We moesten een beetje water bij de wijn doen en de huidige economische situatie respecteren."

Naast de financiële moeilijkheden heeft ook de logistieke onzekerheid bijgedragen aan het besluit van Porsche. Momenteel geldt er zowel in Frankrijk als in Amerika namelijk een verplichte quarantaineperiode van veertien dagen voor reizigers uit het buitenland. Als deze maatregelen in september nog van kracht zijn, zou het Amerikaanse Porsche-team in totaal dus vier weken in quarantaine moeten gaan, waar ook haar programma in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap onder zou lijden.

De twee 'Amerikaanse' Porsches zouden bestuurd worden door Earl Bamber, Nick Tandy, Patrick Pilet, Matt Campell, Mathieu Jaminet en Julien Andlauer. Het is al de tweede annulering voor de 24 uur van Le Mans, nadat eerder ook de Garage 56-deelnemer zich vanwege de coronacrisis moest terugtrekken voor de Franse autosportklassieker. ByKolles Racing en IDEC Sport – de twee hoogstgeplaatste teams op de huidige reservelijst – lijken daarmee alsnog een startbewijs te ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Garage 56-deelnemer trekt zich terug voor Le Mans

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van