Endurance

Porsche bevestigt interesse in LMdh-project

08 mei 2020 18:29 Aangepast: 08 mei 2020 18:34
De Porsche 919 Hybrid Evo

Porsche keert in de nabije toekomst mogelijk met een prototype terug in de lange-afstandsracerij. Het Duitse merk is officieel begonnen met het bestuderen van de nieuwe LMDh-reglementen.

De ACO en de Amerikaanse IMSA-organisatie publiceerden donderdag de basis van het LMDh-reglement, het nieuwe platform dat fabrikanten vanaf 2022 in staat stelt om met hetzelfde prototype te racen in zowel het FIA World Endurance Championship als het Amerikaanse IMSA-kampioenschap. De regels zijn ook positief ontvangen door Porsche, dat nu formeel gaat onderzoeken of het met een eigen LMDh-project terug wil keren in de hoogste categorie van de lange-afstandsracerij.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

IMSA en ACO onthullen eerste details van 'historisch' LMDh-reglement

"De ACO en de IMSA hebben aan onze verwachtingen voldaan", aldus Porsche Motorsport-topman Fritz Enzinger. "Het wordt mogelijk om met één auto voor overallzeges te kunnen strijden in de meest toonaangevende endurance-series. Met toestemming van de raad van bestuur beginnen we nu aan een studie van het nieuwe reglement."

Porsche was tot en met 2017 met de Porsche 919 Hybrid actief in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship. Het merk won drie keer op rij de 24 uur van Le Mans en pakte meerdere titels in het WEC, maar is sinds het stopzetten van het LMP1-programma alleen nog met de 911 GTE actief in zowel het WEC als het IMSA-kampioenschap. Als de directie van Porsche groen licht geeft voor een LMDh-project kan het Duitse merk vanaf 2022 weer met een prototype actief zijn op het hoogste niveau van de lange-afstandsracerij.

Niet de enige geïnteresseerde fabrikant

Porsche is lang niet het enige merk dat interesse heeft in een mogelijk LMDh-avontuur. Ook andere merken als Ford, Lamborghini en Lexus zouden het wel zien zitten om met een relatief goedkoop LMDh-prototype te gaan racen. Eerder deze week liet ook McLaren CEO Zak Brown al weten interesse te hebben in het nieuwe concept.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

McLaren overweegt terugkeer naar Le Mans met LMDh

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van