Formule 1

F1 bevestigt: ook andere circuits in beeld voor aangepaste kalender

08 mei 2020 16:42 Aangepast: 08 mei 2020 16:49
Het circuit van Sepang in Maleisië

De Formule 1 gaat dit jaar mogelijk alsnog racen op een aantal circuits die aanvankelijk niet op de racekalender voor 2020 stonden. Zo heeft Formule 1 CEO Chase Carey bevestigd.

Door de coronacrisis heeft de Formule 1 de eerste tien races van het seizoen al uit moeten stellen of afgelasten, maar de sport is momenteel druk bezig met het opstellen van een alternatieve kalender. Begin juli hoopt de koningsklasse van de autosport alsnog van start te kunnen gaan met een dubbel raceweekend in Oostenrijk, om uiteindelijk tot het einde van het jaar alsnog 15 tot 18 races te kunnen organiseren. Om dat aantal te bereiken houdt de Formule 1 alle opties open, waaronder het organiseren van races op circuits die aanvankelijk niet op de kalender voor 2020 stonden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 presenteert plannen voor gewijzigde racekalender

"Sinds Australië zijn we samen met de promotors druk in de weer met het opstellen van een alternatieve racekalender voor 2020", aldus Formule 1 CEO Chase Carey. "We staan daarbij voor twee uitdagingen: het uitzoeken van locaties waar we kunnen racen en uitvogelen hoe we alle benodigde mensen en het materiaal op locatie kunnen krijgen. We zijn daarover in gesprek met alle promotors, maar ook met een paar circuits die niet op de kalender voor 2020 stonden om zeker te zijn dat we alle opties open houden."

Terugkeer Sepang of Imola?

Een van de circuits waar de Formule 1 mogelijk alsnog gaat racen is de Duitse Hockenheimring, dat eerder al bevestigde in gesprek te zijn met de Formule 1. Ook het Italiaanse circuit van Imola heeft al aangegeven open te staan voor de organisatie van een Formule 1-race, terwijl er in de wandelgangen ook wordt gesproken over een race op het Portugese circuit van Portimao en een terugkeer naar het circuit van Sepang in Maleisië.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hockenheim bevestigt gesprekken over mogelijke F1-race in 2020

"Het is momenteel ons doel om in het weekend van 4 en 5 juli van start te gaan in Oostenrijk, waarna we in het daaropvolgende weekend mogelijk nog een keer daar zullen racen," vervolgt Carey. "We zijn in een vergevorderd stadium met het opstellen van een schema met extra races begin september en gedurende de aanvankelijke zomerstop in augustus. Vervolgens willen we naar Eurazië, Azië en Noord- en Zuid-Amerika gaan in september, oktober en november alvorens we in december zullen eindigen in Bahrein en Abu Dhabi."

Carey hoopt alsnog op races met publiek

De eerste Formule 1-races zullen zonder publiek worden verreden, maar Carey hoopt dat er later in het seizoen alsnog publiek aanwezig kan zijn bij de races: "We hopen op een kalender met 15 tot 18 races. We verwachten dat het eerste deel zonder publiek zal zijn, maar hopen dat er later in het jaar alsnog fans welkom zijn. We zijn steeds positiever over het aantal locaties dat in staat en bereid is om een race te organiseren dit jaar. Met het oplossen van de knelpunten omtrent het reizen en de logistiek zijn we druk in de weer."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van