IndyCar Series

IndyCar-seizoen op 6 juni van start in Texas

07 mei 2020 21:19 Aangepast: 07 mei 2020 22:04

De IndyCar Series gaat over een maand weer racen. De Texas Motor Speedway zal op zaterdag 6 juni als seizoensopener fungeren voor de Amerikaanse raceklasse.

Net als tal van andere autosportklassen moest ook de start van het nieuwe IndyCar-seizoen vanwege het coronavirus worden uitgesteld. De organisatoren van de raceklasse hebben vandaag echter bekendgemaakt dat de draad over een kleine maand weer zal worden opgepakt. Het seizoen wordt op 6 juni afgetrapt met de Genesys 300, die zal worden verreden achter gesloten deuren.

Maatregelen

Naast het feit dat er geen publiek zal worden toegelaten tot de befaamde oval in Texas heeft de IndyCar-organisatie ook nog een aantal andere maatregelen getroffen voor de seizoensopener. Zo worden de training en de kwalificatie ook verreden op de zaterdag, en wordt de race zelf met 48 rondjes ingekort tot een totaal van 200.

Op het circuit zelf zullen er een aantal 'strikte maatregelen' in acht worden genomen. Zo zal alleen het hoognodige personeel toegang krijgen tot het circuit, wordt iedereen vooraf gescreend en worden mondkapjes en overig beschermingsmateriaal voor iedereen ter beschikking gesteld. Ook moet iedereen voor zover mogelijk de 'social distancing' in acht houden.

'We zijn er klaar voor'

"We zijn er klaar voor om het nieuwe seizoen af te trappen op de Texas Motor Speedway", aldus IndyCar-president Jay Frye. "We hebben nauw samengewerkt met de organisatie en de autoriteiten aan een actieplan dat de gezondheid van iedereen ter plekke zal waarborgen. Amerika heeft live sport nodig en zal niet geloven wat het gaat zien zodra de Genesys 300 vanuit de televisie de woonkamer binnenstormt."

Het plan voor de rest van het seizoen ligt volgens de IndyCar-organisatie nog altijd op het schema van de onlangs gepubliceerde alternatieve racekalender. De eerstvolgende race na de Texas Motor Speedway staat voor 21 juni gepland op Road America. De Indy 500 – het hoogtepunt van het IndyCar-seizoen – moet op 23 augustus worden verreden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Streep door Detroit op vernieuwde IndyCar-kalender

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van