A1GP

Bleekemolen blikt terug op A1GP Zandvoort: ‘Ik had kippenvel in de auto’

01 mei 2020 16:32 Aangepast: 01 mei 2020 16:49

RTL 7 gaat aankomende zondag terug in de tijd. Vanaf 14.30 uur doet de zender opnieuw verslag van het iconische A1GP-raceweekend op Circuit Zandvoort in 2006. RTL GP spreekt alvast met hoofdrolspeler Jeroen Bleekemolen, die in een knotsgekke regenrace voor een oranjefeest in de duinen zorgde.

Met gemiddeld zo'n 30 raceweekenden per seizoen is het ook voor Bleekemolen even wennen nu hij tijdens de coronacrisis zo lang thuis moet zitten. Het biedt de Nederlander wel de tijd om met Allard Kalff uitgebreid terug te blikken op dat ene A1GP-weekend in 2006, waar hij op het allerlaatste moment werd opgeroepen als vervanger van Jos Verstappen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

RTL 7 zendt legendarische A1GP-race op Zandvoort opnieuw uit

Een op dat moment nog jonge en vrij onervaren Bleekemolen wist op een bomvol Circuit Zandvoort een waar oranjefeest te ontketenen. In een knotsgekke regenrace wist de Nederlander zich knap naar voren te rijden en uiteindelijk zelfs de leiding over te nemen. Een moment dat Bleekemolen zich nog goed herinnert.

"Ik zag om me heen alles losgaan"

"Het was echt bizar." Blikt Bleekemolen terug. "Toen ik de tweede plek afpakte van Nico Hülkenberg zag ik om me heen alles losgaan. Een rondje later nam ik de leiding over van Frankrijk. Midden in de Tarzanbocht in de regen maak je dan weinig toeren en toen hoorde ik gewoon het gegil. Ik dacht zelfs nog bij de Audi S-bocht ook gegil te hebben gehoord. Dat rondje dat ik de kop had gepakt was ongelofelijk."

Dansende duinen

"Er waren zo verschrikkelijk veel mensen die stonden te springen en juichen en dansen dat de duinen eigenlijk als een soort oranje golf aan het bewegen waren," vervolgt Bleekemolen. "Dat was voor mij prachtig om te zien natuurlijk, maar toen ik aan het einde van de ronde door Bos Uit reed moest ik echt even tegen mezelf zeggen: 'opletten, want we liggen wel aan de leiding en we kunnen deze race winnen, dus wel even concentreren.' Dat was ongelofelijk, ik had echt kippenvel in de auto. Zoiets heb ik nog nooit gezien."

Het volledige gesprek met Bleekemolen – waarin hij onder andere ook over zijn Le Mans-zege met Jos Verstappen en het racen in Amerika praat - is als Podcast te beluisteren op je favoriete podcast-app zoals Spotify of Apple Podcasts. De terugblik op het A1GP-weekend op Zandvoort in 2006 zie je zondag 3 mei vanaf 14.30 uur bij RTL 7.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van