A1GP Zandvoort

RTL 7 zendt legendarische A1GP-race op Zandvoort opnieuw uit

28 april 2020 15:43 Aangepast: 28 april 2020 16:01
Start van de A1GP in Zandvoort

Een volgepakt Circuit Zandvoort had komende zondag het fraaie decor moeten vormen voor de eerste Grand Prix van Nederland sinds 1985. Door de coronacrisis is de Formule 1-race helaas uitgesteld, maar RTL 7 biedt troost: zondagmiddag gaat de zender terug in de tijd en wordt de legendarische A1GP-race van 2006 opnieuw uitgezonden.

De A1 Grand Prix – een autosportklasse voor landenteams – is de laatste grote internationale formuleklasse die in actie kwam op het circuit van Zandvoort. Het duinencircuit organiseerde in 2006 de opening van het tweede A1GP-seizoen, maar enkele dagen voor het evenement werd bekend dat publiekstrekker Jos Verstappen niet zou rijden voor Team Nederland. Fans van de Limburger konden hun geld terugkrijgen, maar de Nederlandse racefans besloten alsnog massaal naar Zandvoort af te reizen. Een besluit waar de ruim 75.000 toeschouwers geen spijt van zouden krijgen…

Bleekemolen steelt de show in de regen

Teambaas Jan Lammers koos er uiteindelijk voor om Jeroen Bleekemolen op het allerlaatste moment op te trommelen voor Team Nederland als vervanger van Verstappen. Voor eigen publiek werd de op dat moment nog jonge en onervaren Bleekemolen de grote held van het Zandvoortse publiek. In een waanzinnige race in typisch Nederlandse weersomstandigheden streed de A1GP-debutant onder andere met een jonge Nico Hülkenberg om de leiding en zorgde hij voor een uitzinnig oranjefeest in de Noord-Hollandse duinen.

RTL 7 gaat aankomende zondag terug in de tijd en zendt het historische A1GP-weekend op een kolkend Circuit Zandvoort opnieuw uit. Vanaf 14.30 uur beleef je het weekend opnieuw en kunnen autosportfans. ondanks het uitstellen van de Nederlandse Grand Prix. alsnog genieten van een oranje autosportfeest in Zandvoort.

Heerlijk V8-gebrul, oranjegekleurde duinen en een prachtige regenrace: A1GP Zandvoort 2006 zie je zondag 3 mei vanaf 14.30 uur RTL 7.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van