Ga naar de inhoud
Seizoen start in Oostenrijk

Formule 1 presenteert plannen voor gewijzigde racekalender

De Formule 1 wil het seizoen van 2020 begin juli aftrappen met de Grand Prix van Oostenrijk. Zo bevestigt Formule 1 CEO Chase Carey, die maandag de eerste plannen voor de gewijzigde racekalender heeft gedeeld.

In een statement bevestigt Carey de eerdere uitspraken van Red Bull-adviseur Helmut dat het F1-seizoen van 2020 op 5 juli van start moet gaan met de Grand Prix van Oostenrijk. De race zal zonder publiek worden verreden en zal het startpunt vormen van een aangepaste, afgeslankte racekalender.

'Formule
Zie ook
'Formule 1-seizoen start begin juli met twee races in Oostenrijk'

Europese races in juli, augustus en september

"We willen in Europa weer gaan racen in juli, augustus en begin september", laat Carey weten. "Het eerste raceweekend zal van 3 tot en met 5 juli plaatsvinden in Oostenrijk.

Het is nog niet helemaal bekend welke circuits deel uit zullen maken van de aangepaste racekalender. Eerder werd wel al bekend dat de races in Australië en Monaco in ieder geval niet ingehaald zullen worden dit jaar. Ook de Grand Prix van Frankrijk werd maandag toegevoegd aan het rijtje Grands Prix die definitief zijn afgelast dit jaar.

Doorgaan Grand Prix Nederland nog onbekend

Carey bevestigde wel dat naast Oostenrijk in ieder geval ook Bahrein en Abu Dhabi deel uit zullen maken van de gewijzigde racekalender. Of de Formule 1 ook nog in Zandvoort gaat racen dit jaar is nog onbekend.

15-18 races, seizoensfinale in december

"In september, oktober en november willen we gaan racen in Eurazië, Azië en op de Amerikaanse continenten. Het seizoen wordt in december afgesloten in de Golfstaten met eerst de Grand Prix van Bahrein, gevolgd door de seizoensfinale in Abu Dhabi. Op dat moment zullen we zo'n 15 tot 18 races gereden hebben."

"De definitieve kalender zullen we zo snel mogelijk publiceren," sluit Carey af.

Dit is een artikel van