Formule 1

Skypen met Will Buxton: 'Verstappen is een kleine tovenaar'

24 april 2020 19:29 Aangepast: 24 april 2020 20:02

Will Buxton geniet met volle teugen van de acties van Max Verstappen in de Formule 1. De presentator van Formule 1's digitale platformen spreekt in een uitgebreid gesprek met Allard Kalff onder andere zijn bewondering uit voor de Nederlandse Red Bull-coureur, maar vertelt ook waarom hij verschrikkelijk baalt van het feit dat de Grand Prix op Zandvoort is uitgesteld.

Buxton, die al vele jaren als pitreporter en presentator rondloopt in de Formule 1, racete in 2014 zelf met Max Verstappen toen hij werd uitgenodigd voor de Florida Winter Series. Daar zag hij al meteen het talent van de snelle Limburger.

'Max zat toen al op een ander niveau'

"Ik geloof dat iedereen daar al zag dat Max op een ander niveau zat", vertelt Buxton in gesprek met RTL GP. "Het was één van die kampioenschappen waar je na afloop toegang had tot alle data. Na iedere sessie bestudeerde je dan ook andermans data en de andere jongens daar keken al met grote ogen naar de data van Max, een jochie dat pas net een test met een Formule Renault achter de rug had. Het was belachelijk."

"Fuoco haatte hem meteen al vanaf het begin"

Buxton denkt lachend terug aan de tijd dat Verstappen ook toen al bij andere coureurs het bloed onder de nagels vandaan haalde: "Fuoco haatte hem meteen al vanaf het begin," lacht de Brit. "Je wist vanaf de eerste dag al dat Max speciaal was."

Het Verstappen-effect

Inmiddels heeft Verstappen niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld voor een revolutie gezorgd in de autosport. De Red Bull-coureur maakt een dermate grote impact die volgens Buxton vergeleken kan worden met het effect dat grote rijders als Ayrton Senna, Michael Schumacher en Fernando Alonso teweeg wisten te brengen.

"Als je ziet wat hij doet in Nederland en hoe hij bij jonge mensen de liefde voor de sport aanwakkert. Zijn onbeschaamdheid, zijn zelfvertrouwen – sommigen noemen het arrogantie - dat hij weet dat hij goed is. Hij weet dat hij het in zich heeft om wereldkampioen te worden. Tel daar bij op dat hij tegenwoordig ook leert van zijn fouten en zichzelf weet aan te passen en blijft ontwikkelen. Je ziet dat hij de complete racer wordt."

"Hij is een kleine tovenaar en ik geniet ervan om hem te zien racen."

Bekijk hieronder een deel van het gesprek. Het volledige gesprek, waarin Buxton het onder andere heeft over een bijzonder interview met Niki Lauda, de magie van de gridwalk en zijn bijzondere loopbaan in de Formule 1 is als Podcast te lbeuisteren in je favoriete Podcast-app.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van