Ga naar de inhoud
Formule 1

'Formule 1-seizoen start begin juli met twee races in Oostenrijk'

De plannen voor een start van het Formule 1-seizoen in Oostenrijk nemen steeds concretere vormen aan. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko staat de eerste Formule 1-race van 2020 gepland voor zondag 5 juli, waarna er een week later opnieuw zal worden geracet op de Red Bull Ring.

Door de coronacrisis is het onduidelijk wanneer de Formule 1-motoren weer gestart kunnen worden, maar de koningsklasse van de autosport werkt achter de schermen hard aan een geplande seizoenstart in Oostenrijk in het eerste weekend van juli. Red Bull-adviseur Helmut Marko, die ook betrokken is bij de organisatie van de race, liet eerder al weten dat er plannen op tafel liggen voor een race zonder publiek op het circuit van Spielberg. Die plannen zijn volgens de 76-jarige Oostenrijker inmiddels al een stuk concreter geworden.

Fans en journalisten niet welkom

"Er staan twee races gepland op zondag 5 en zondag 12 juli", bevestigt Marko in gesprek met radiozender Ö3. "Er zullen geen fans of journalisten bij aanwezig zijn. Verder zullen alle teamleden een negatieve coronatest nodig hebben om af te reizen naar het circuit."

Door naast het publiek ook journalisten te weigeren zullen er ter plaatse minder dan 2000 personen aanwezig zijn op de Red Bull Ring. De lokale autoriteiten in Oostenrijk staan open voor de organisatie van een F1-race achter gesloten deuren, mits er geen tweede golf volgt wat betreft de uitbraak van het coronavirus.

Alternatieve kalender in de maak

Net als in Oostenrijk wordt er ook in Groot-Brittannië gesproken over het organiseren van meerdere Formule 1-races zonder publiek op het circuit van Silverstone. De Formule 1 liet eerder al weten dat het binnenkort een aangepaste racekalender hoopt te presenteren. Marko is ervan overtuigd dat er na Oostenrijk ook nog andere races op Europese bodem zullen volgen: "Er zijn gesprekken gaande met andere Europese circuits," aldus de Red Bull-topman.

Silverstone
Zie ook
Silverstone bereid om twee F1-races zonder publiek te huisvesten

Max Verstappen zal een dubbele seizoenopener in Oostenrijk toejuichen. De Nederlander wist de afgelopen twee jaar te winnen op het circuit in Spielberg.

Dit is een artikel van