Ga naar de inhoud
Nieuwe maatregelen

TT Assen en Grand Prix van Nederland voorlopig van de baan

Het TT Circuit in Assen en Circuit Zandvoort kunnen voorlopig een streep zetten door de organisatie van grote evenementen. Door de nieuwe maatregelen van het kabinet omtrent het coronavirus zijn grote evenementen minimaal tot 1 september verboden, wat ook grote gevolgen heeft voor de auto- en motorsport in Nederland.

Nadat eerder de Grand Prix van Nederland op 3 mei al tot nader order werd uitgesteld, kan er door de dinsdagavond aangekondigde maatregelen ook een streep door de TT van Assen. Het grootste motorsportevenement van Nederland stond gepland voor 28 juni, maar zal vanwege de coronacrisis dus niet doorgaan op de geplande datum.

Terugkijken:
Zie ook
Terugkijken: persconferentie Rutte over versoepelen coronamaatregelen

Ook streep door andere auto- en motorsport

Naast de MotoGP in Assen zal er in Drenthe ook een streep gezet moeten worden door de Gamma Racing Day en het raceweekend van het WK Superbikes. Laatstgenoemde was eerder al verplaatst van april naar augustus, maar ook die datum komt door de nieuwe maatregelen dus nog te vroeg. In Zandvoort zal naast de Formule 1-race onder andere ook de GT World Challenge Europe (juni) en de ADAC GT Masters (augustus) niet door kunnen gaan. Ook onder andere de Nederlandse rallysport, autocross en karting hoeven voorlopig geen actie te verwachten.

Voor zowel de TT als de Dutch GP wordt er momenteel nog gekeken naar een mogelijke nieuwe datum in het najaar. De organisaties van beide races hebben al meerdere malen laten weten dat het doorgaan van beide evenementen zonder publiek in principe geen optie is, al wil men zowel in Zandvoort als in Assen niet op de zaken vooruitlopen en is het voorlopig wachten op vervolgstappen van MotoGP-organisator Dorna en autosportfederatie FIA.

Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch GP, vroeg zich eerder in gesprek met RTL GP wel al af of de terugkeer van de Formule 1 naar het duinencircuit niet helemaal uitgesteld moet worden tot 2021.

Lammers
Zie ook
Lammers twijfelt over Dutch GP in 2020: 'Moet je het nog wel willen?'

Ook voor onder andere het DTM-weekend in Assen en de Historic Grand Prix in Zandvoort blijft het voorlopig afwachten. Beide evenementen staan gepland voor het weekend van 5 en 6 september en vallen voorlopig dus net buiten het door het kabinet verlengde verbod op grote evenementen.

Dit is een artikel van