WTCR

WTCR schrapt Vila Real, nieuwe kalender in de maak

18 april 2020 15:34 Aangepast: 18 april 2020 15:36

De FIA World Touring Car Cup zal dit jaar niet gaan racen door de Portugese straten van Vila Real. Vanwege het coronavirus is het stratencircuit van de WTCR-kalender gehaald.

Vila Real zou van 19 tot en met 21 juni de toerwagens van de WTCR ontvangen, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie de race van de kalender moeten halen dit jaar. Vila Real is daarmee na de Hungaroring en de Nürburgring al het derde circuit dat definitief geen WTCR-races zal organiseren dit seizoen.

Nieuwe kalender

Ondanks de afgelastingen heeft de WTCR-organisatie goede hoop dat er dit jaar alsnog een 'compact seizoen vol actie' kan worden verreden. Volgende wordt een voorstel voor een gewijzigde racekalender gepresenteerd aan de FIA.

"We hebben voor Vila Real nog gezocht naar andere oplossingen, maar we begrijpen dat de stad haar prioriteiten momenteel legt bij het helpen van haar inwoners tijdens deze coronacrisis", aldus WTCR-organisator Francois Ribeiro tegen TouringCarTimes. "De aangepaste racekalender ligt klaar en zal volgende week ter goedkeuring worden voorgesteld aan de FIA."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van