Formule 1

Mercedes-teambaas Wolff investeert €42 miljoen in Aston Martin

18 april 2020 11:28 Aangepast: 18 april 2020 11:36
Lawrence Stroll en Toto Wolff

Toto Wolff, de teambaas van het Formule 1-team van Mercedes, heeft voor 37 miljoen pond, omgerekend ruim 42 miljoen euro, aan aandelen gekocht in Aston Martin Lagonda. De investering heeft echter geen verband met een mogelijke rol van Wolff bij het F1-team van Racing Point, dat volgend jaar wordt omgedoopt tot Aston Martin.

Wolff, een succesvol zakenman die eerder ook al aandelen had in het F1-team van Williams, is één van de grote namen achter het succes van Mercedes in de Formule 1. Onder zijn bewind pakte de Brits/Duitse renstal de afgelopen zes seizoenen telkens de wereldtitel bij zowel de coureurs als de constructeurs.

Speculaties

Het contract van Wolff bij het F1-team van Mercedes loopt aan het einde van dit jaar af, waardoor er langer gespeculeerd wordt over de toekomst van de Oostenrijker. Zo zou hij in beeld zijn als opvolger van Formule 1 CEO Chase Carey, die binnen enkele jaren vermoedelijk zal aftreden bij F1-eigenaar Liberty Media. Wolff wordt ook al langer gelinkt aan een toekomst bij Aston Martin. De 48-jarige Oostenrijker is goed bevriend met zakenman Lawrence Stroll, die eerder dit jaar al honderden miljoenen investeerde in het financieel noodlijdende sportwagenmerk. Door de investering van Stroll keert Aston Martin volgend zelfs terug in de Formule 1 als opvolger van het team van Racing Point, de renstal die ook al in handen is van Stroll.

 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Aston Martin officieel akkoord met Formule 1-rentree

Wolff werd eerder al gelinkt aan een mogelijk nieuw avontuur bij het F1-team van Aston Martin, al weersprak hij deze geruchten eerder zelf al. De recente investering van de Oostenrijker in diens moederbedrijf Aston Martin Lagonda hoeft tevens niet te betekenen dat Wolff het team van Mercedes gaat verlaten. Volgens een woordvoerder van Mercedes is de aandelenkoop vooral een persoonlijke financiële investering, die Wolff vanaf komende maandag 'slechts' een aandeel van 0,95 procent in het Britse merk oplevert.

Samenwerking tussen Mercedes en Aston Martin

De investering van de Mercedes-topman in Aston Martin komt niet helemaal uit de lucht vallen. Mercedes' moederbedrijf Daimler is zelf ook voor 5 procent eigenaar van het Britse merk en levert zelfs al de motoren voor de personenauto's van Aston Martin.

In de Formule 1 werken Mercedes en het team van Racing Point ook al nauw met elkaar samen. Zo is de in Silverstone gevestigde renstal een klantenteam van Mercedes, en is de F1-bolide van Racing Point dit seizoen vrijwel een exacte kopie van de Mercedes W10 van afgelopen jaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van