24 uur van Le Mans

Garage 56-deelnemer trekt zich terug voor Le Mans

17 april 2020 12:46 Aangepast: 17 april 2020 12:51

Team SRT41 heeft zich als eerste renstal vanwege de wereldwijde coronacrisis terug moeten trekken voor de 24 uur van Le Mans. De renstal zou dit jaar als Garage 56-deelnemer aan de start staan van de 24-uursrace, maar heeft dat plan nu opgeschoven naar 2021.

Le Mans-organisator ACO biedt met de zogenaamde Garage 56 al jarenlang iedere Le Mans-editie een innovatief of bijzonder project de kans om deel te nemen aan de wereldberoemde Franse autosportklassieker. Dit jaar ging de Garage 56-uitnodiging naar SRT41.

Eerste team met drie gehandicapte rijders

SRT41 wilde als eerste team met drie coureurs met een fysieke beperking gaan deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Het team wordt gerund door Frederic Sausset, de Fransman die allebei zijn onderarmen – en benen moest laten amputeren maar in 2016 zelf al de finish van de 24 uur van Le Mans wist te halen in een LMP2-bolide. Dit jaar wilde SRT41 de uitdaging aangaan met drie fysiek gehandicapte coureurs. Takuma Aoiki, Nigel Bailly en Snoussi Ben Moussa zouden achter het stuur kruipen van een aangepaste LMP2-bolide van ORECA, maar vanwege de coronacrisis is er nu een streep gezet door dat plan.

Geen voorbereiding door lockdown

Met de Garage 56-deelname wil SRT41 onder andere aantonen dat een handicap geen belemmering hoeft te zijn voor mensen die dromen van een carrière als coureur. Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus kan het team zich echter niet goed voorbereiden op de 24 uur van Le Mans, waardoor een deelname aan de race in september onmogelijk wordt geacht.

"Helaas heb ik samen met iedereen die betrokken is bij dit plan om als allereerste team ooit met drie gehandicapte rijders deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans, moeten besluiten om ons terug te trekken voor de race", laat Sausset in een verklaring weten. "Het uitstellen en onderbreken van onze voorbereiding door de lockdown in Frankrijk zorgt ervoor dat we ons niet adequaat kunnen voorbereiden om aan zo'n uitdagende race deel te kunnen nemen."

Hoop op tweede kans in 2021

Sausset hoopt in 2021 met zijn team alsnog deel te kunnen nemen aan de 24 uur van Le Mans: "Ik heb meteen bij de ACO het verzoek ingediend om volgend jaar alsnog deel te nemen aan de race."

De 24 uur van Le Mans zou aanvankelijk in juni worden verreden, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar 19 en 20 september.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van