Formule 1

Codemasters onthult releasedatum nieuwe Formule 1-game

15 april 2020 15:33 Aangepast: 15 april 2020 16:28
De virtuele Red Bull-bolide van Max Verstappen

Raceliefhebbers kunnen deze zomer zelf virtueel met een Formule 1-auto over het vernieuwde circuit van Zandvoort scheuren. Spelontwikkelaar Codemasters heeft vandaag bekendgemaakt dat de nieuwe Formule 1-game – met daarop onder andere ook het Nederlandse duinencircuit – vanaf 10 juli in de winkels zal liggen.

In het jaar dat de Formule 1 haar 70e verjaardag viert heeft Codemasters met F1 2020 flink uitgepakt. In de officiële Formule 1-game kunnen liefhebbers dit jaar onder andere zelf een Formule 1-team opzetten en de strijd aangaan met de bestaande raceteams op de F1-grid. Naast zelf aan de slag gaan als coureur, kunnen gamers dit jaar dus ook de rol van Formule 1-teammanager op zich nemen.

Circuit Zandvoort

Voor wie graag de strijd aangaat met vrienden keert dit jaar ook de mogelijkheid terug om met een zogenaamde splitscreen-modus met twee personen tegelijk te racen. Verder kunnen gamers uiteraard ook zelf aan de slag in de carrièremodus, en maken natuurlijk ook Circuit Zandvoort en het stratencircuit van Hanoi in Vietnam – de twee nieuwkomers op de F1-kalender dit jaar – deel uit van de nieuwe F1-game.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verbouwing Circuit Zandvoort nadert voltooiing

Eerbetoon aan Michael Schumacher

In het seizoen dat Lewis Hamilton het record van zeven wereldtitels kan evenaren brengt Codemasters dit jaar tevens een eerbetoon aan Michael Schumacher, die momenteel nog alleen de recordhouder is. In de speciale F1 2020 Michael Schumacher Deluxe Edition – die drie dagen eerder al beschikbaar is – kan er onder andere worden gereden met een aantal historische F1-bolides van de Duitser, waaronder de legendarische '7Up' Jordan 191 waarmee de Duitser in 1991 zijn F1-debuut maakte op het circuit van Spa-Francorchamps en de Benetton B194 waarmee Schumacher in 1994 zijn eerste wereldtitel pakte.

F1 2020 ligt vanaf 10 juli in de winkels en verschijnt onder andere voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Bekijk hieronder de releasetrailer.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van