Formule 1

Ook Grand Prix van Canada uitgesteld door coronavirus

07 april 2020 20:09 Aangepast: 07 april 2020 20:43

De start van het Formule 1-seizoen van 2020 is opnieuw uitgesteld. De Grand Prix van Canada is vanwege het coronavirus officieel uitgesteld en voegt zich daarmee in het rijtje met de acht races waar eerder al een streep door werd gezet.

De Grand Prix van Canada zou op 14 juni worden verreden in Montréal, maar de organisatie van de race liet eerder al weten dat het rond Pasen een knoop zou doorhakken over het wel of niet door laten gaan van de race.

Hoewel de race aanvankelijk slechts een week na de al eerder uitgestelde GP van Azerbeidzjan op de kalender stond, had de organisatie langer de bedenktijd omdat het semi-permanente circuit van Montréal in kortere tijd kan worden klaargestoomd voor de Formule 1 dan het stratencircuit van Bakoe. Dinsdagavond is echter bekend geworden dat ook de negende race van het seizoen moet worden uitgesteld.

'Geen gemakkelijk besluit'

"Dit was geen gemakkelijk besluit", licht de organisatie haar besluit toe in een verklaring. "De afgelopen maand hebben we voortdurend in contact gestaan met de Formule 1, de autoriteiten in Montréal en zowel de provinciale als de landelijke overheid. Daarnaast hebben we ook de voorgeschreven richtlijnen van de gezondheidsorganisaties in acht genomen."

"Onze gedachten en dank gaan uit naar de mannen en vrouwen die zich onvermoeibaar inzetten om ons gezond, veilig en gevoed te houden in deze onzekere tijden."

F1 zoekt naar nieuwe datum

De organisatie in Montréal zoekt samen met de Formule 1 naar een nieuwe datum voor de GP van Canada. Vanwege de strenge winters in Montréal zal de race uiterlijk halverwege oktober moeten worden ingehaald. Formule 1-CEO Chase Carey is er echter van overtuigd dat er later dit jaar alsnog zal worden geracet op het Circuit Gilles Villeneuve.

"We steunen dit besluit van onze vrienden van de Canadese Grand Prix om de veiligheid van onze fans en de Formule 1-gemeenschap te kunnen garanderen," aldus Carey. "We kijken er altijd naar uit om naar de fantastische stad Montréal te reizen. We zullen nu allemaal iets langer moeten wachten, maar we zullen er een geweldige show gaan neerzetten wanneer we er later dit jaar zullen arriveren."

Frankrijk nu seizoensopener

De Grand Prix van Frankrijk op 28 juni staat nu als eerste race op de F1-kalender. Het wel of niet doorgaan van deze race houdt vermoedelijk verband met het lot van de Tour de France, die ook eind juni van start gaat. De Formule 1 overweegt echter ook al een dubbel raceweekend in Oostenrijk begin juli als seizoensopener.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1 overweegt dubbele seizoensopener in Oostenrijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van