Formule 1

Formule 1-fabrieken blijven twee weken langer gesloten

07 april 2020 19:29 Aangepast: 07 april 2020 19:34

De Formule 1 heeft de verplichte sluitingsperiode van de fabrieken met veertien dagen verlengd. In verband met de coronacrisis moeten de Formule 1-teams dit voorjaar daardoor op zijn minst vijf weken het werk neerleggen.

Om ruimte te creëren voor een eventuele alternatieve racekalender besloot de Formule 1 eerder al de zomerstop in augustus naar voren te halen. De zogenaamde shutdown werd daarom enkele weken geleden al verplaatst naar maart en april, terwijl de gebruikelijke sluiting van twee weken tevens al met zeven dagen werd verlengd.

De FIA World Motor Sport Council heeft nu besloten om de sluiting van de fabrieken met nog eens twee weken te verlengen. In het kader van de coronacrisis moeten de Formule 1-teams daardoor op zijn minst 35 aaneengesloten dagen het werk neerleggen, waardoor de shutdown wordt verlengd tot begin mei.

Met het verlengen van de shutdown ligt het ontwikkelingswerk van de Formule 1-teams nog langer stil. Ook de motorafdelingen van de F1-teams moeten zich houden aan de shutdown.

Geen verrassing

Het verlengen van de shutdown komt niet als een grote verrassing. In een groot aantal Europese landen zijn de fabrieken al gesloten vanwege een lockdown. Daarnaast heeft ook een aantal teams een deel van het personeel al met verlof gestuurd om kosten te besparen tijdens de coronacrisis.

In een aantal Formule 1-fabrieken zal wel nog werden gewerkt, maar dan in het kader van de bestrijding van de coronacrisis. Zo is de motorendivisie van Mercedes in het Britse Brixworth volledig omgebouwd voor de productie van beademingsapparatuur.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1-fabriek Mercedes omgebouwd voor productie beademingsapparatuur

Het Formule 1-seizoen ligt nog zeker tot halverwege juni stil. De Grand Prix van Canada is vooralsnog de eerste race op de kalender, al lijkt alles erop te wijzen dat binnen enkele dagen ook die race zal worden uitgesteld. Wel wordt er al gesproken over een mogelijk dubbel raceweekend in Oostenrijk, mocht het F1-seizoen begin juli wel van start kunnen gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1 overweegt dubbele seizoensopener in Oostenrijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van