Rage quit met gevolgen

NASCAR-coureur raakt sponsor kwijt na opgave in simrace

07 april 2020 16:44 Aangepast: 07 april 2020 17:12

We kennen allemaal wel het gevoel: tijdens het gamen gaat alles mis wat er ook maar mis kan gaan, waarna je uit pure frustratie woedend de Xbox of PlayStation uitzet. NASCAR-coureur Bubba Wallace overkwam iets soortgelijks afgelopen zondag tijdens een simrace, al bleef zijn zogenaamde 'rage quit' niet zonder gevolgen.

Door de wereldwijde coronacrisis is ook het seizoen van de NASCAR Series stilgelegd. Als alternatief heeft de Amerikaanse raceklasse echter de eNASCAR Pro Invitational Series opgezet, een reeks simraces waar ook de vaste NASCAR-coureurs aan deelnemen.

Afgelopen zondag werd er geracet op de virtuele Bristol Motor Speedway, maar Bubba Wallace kende op zijn zachtst gezegd geen goede start. In de eerste tien rondjes had de Amerikaan al zijn twee beschikbare snelle resets opgebruikt, waarna zijn auto vervolgens in een incident met Clint Bowyer opnieuw veel schade opliep.

'Y'all have a good one'

Wallace had geen zin om de rest van de 150 rondjes met een beschadigde auto kansloos achteraan het veld mee te rijden, waarna hij meteen een punt zette achter zijn race.

"Ý'all have good one", riep de 26-jarige Amerikaan terwijl hij geïrriteerd zijn race beëindigde. "Dit is dus precies waarom ik deze shit niet serieus neem. Peace out."

Wallace kreeg na zijn snelle opgave veel kritiek over zich heen. De simrace werd namelijk live uitgezonden op Fox Sports, waar op dat moment zo'n 1,3 miljoen Amerikaanse racefans naar keken. Wallace liet achteraf via Twitter echter weten dat hij zich weinig aantrok van de kritiek: "Ik lach me dood om al die reacties. Ik heb blijkbaar voor heel veel mensen hun dag verpest door te stoppen… met een spelletje!"

'Bye bye Bubba'

De actie kon niet gewaardeerd worden door Blue-Emu, een officiële sponsor van de NASCAR en sinds 2005 ook al verbonden aan Richard Petty Motorsports, het team waar Wallace voor rijdt. Nota bene via Twitter besloot het bedrijf de sponsordeal met Wallace op te zeggen: "Goed om te weten hoe je erover denkt. Bye bye Bubba. We zijn geïnteresseerd in coureurs, niet in opgevers."

Het team van Wallace wilde na afloop niet reageren op het besluit van Blue-Emu. Het bedrijf meldt nog altijd '100 procent' achter haar besluit te staan: "We zijn opgegroeid met racen en kunnen ons niet voorstellen hoe één van onze helden zich zo kan gedragen."

Bubba Wallace heeft er genoeg van

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van